Вести

ЗЛАТНА ЛОПТА 2021 | НЕНАД БЈЕКОВИЋ: ИЗА НАС ИСТОРИЈСКА ГОДИНА

23.12.2021.

На гламурозној свечаности у хотелу „Најат“ додељена су трационална признања Фудбалског савеза Србије најбољим појединцима, тренеру (Драган Стојковић), играчу (Душан Тадић)  и играчици (Јелена Чанковић), специјално за ову годину, награда и за Златни гол (Александар Митровић), а бројне госте у уводном говору поздравио је Ненад Бјековић, заменик председника ФСС…

„Поштовани пријатељи фудбала, поштовани спонзори и партнери Фудбалског савеза, поштовани представници медија, иза нас је година која је по много чему историјска! У години када смо били сведоци и неких турбулентних дешавања, историју су исписали селектор Драган Стојковић и наши репрезентативци великим тријумфом против једне од најјачих селекција Европе и света.

Победа против Португала је победа нове фудбалске Србије, Србије коју сви желимо. Храбре, одважне, Србије коју фудбалски свет поштује. Оно што смо сањали деценијама, остварило се тог 14. новембра. И то није крај, то је тек почетак једне нове приче.

На репрезентативни успех из лисабонске ноћи, надовезао се клупски, добри резултати Црвене звезде и Партизана на међународној сцени. Желимо нашим најбољим клубовима да буду успешни и на пролеће.

У години на измаку увели смо ВАР који је донео, рекао бих, фудбалску правду, јер нисмо више сведоци разноразних учесталих саопштења, жалби и напада. Скупштина као највиши орган Савеза једногласно је усвојила и нови Статут, уз све похвале од стране УЕФА, добар, транспарентан, у складу са највишим стандардима европске куће фудбала.

Поносни смо и на резултате наших млађих селекција, приступ и мотив који показују наше девојке на путу до Првенства света. Посебно бих истакао футсал селекцију, сјајно су нас представљали на Светском првенству у Литванији, не сумањамо да ће бити понос Савеза и после учешћа на предстојећем Првенству Европе у Холандији.

Похвале и за друштвено – одговоран рад и многобројне акције хуманитарног типа нашег маркетинг-медија тима. Дисали смо једним плућима, свесни да само радом који подразумева огромну посвећеност,  можемо много.

На крају, драги пријатељи, свесни да у фудбалу не постоји јуче, већ само данас данас и сутра, мислима смо већ у идућој години, години која доноси много изазова. Од избора на свим нивоима до учешћа наше најбоље репрезентације на Првенству света у Катару.

Имамо обавезу, због српског фудбала, због милионске армије навијача, људи који живе за фудбал и од фудбала, да будемо сви на висини задатка.

Желим вам свима срећне новогодишње празнике, добро здравље и много успеха“ изјавио је Ненад Бјековић.