Вести

ЗЛАТНА КОПАЧКА СРПСКОГ ФУДБАЛА ИЗАЗВАО ЕУФОРИЈУ У ГРАДУ ОДАКЛЕ ЈЕ КРЕНУО КА ТИТУЛИ КРАЉА СТРЕЛАЦА | СМЕДЕРЕВО ДОБИЛО МИНИ - ПИЧ ТЕРЕН КОЈИ НОСИ ИМЕ "АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ"

09.07.2024.

Еуфорија какву Смедерево не памти, а све у част човека који је за живота постао легенда. Најбољи стрелац у историји државног тима Александар Митровић, изазвао је велику пажњу својих суграђана, све захваљујући акцији „Фудбал је више од игре“ и донацији мини – пич терена  „Моцарт Фондације“, који ће можда Србији донети и подарити неког новог Митровића. Сетимо се, последњег дана марта, оваква еуфорија била је виђена и у Нишу, када је селектор Србије Драган Стојковић извео почетни ударац на мини – пич терену који носи његово име.

„Нема лепшег осећаја кад вас ваши људи са којима сте одрасли цене, поштују и воле. Ово је велика мотивација и захвалан сам свима који су дошли. Сви су они на неки начин били део мог живота и каријере кроз фудбал, детињство. Хвала пуно свима и надам се да сте поносни на мене“, поручио је Александар Митровић својим суграђанима.

Три сата се игра(л)о на отварању мини-пич терена који је Фондација Моцарт донирала његовом родном граду. Дошао је са највећим осмехом, прошао кроз шпалир, сликао се са свима на препуној трибини… Извео је почетни ударац, испратио хуманитарни меч са мартинеле крцате малим и упорним навијачима и онда извео нешто по чему ће га једног дана памтити више него по голу у Лисабону. Руком је позвао све малишане да му се придруже на терену, свестан да ће цело вече потписивати аутограме најмлађим суграђанима.

„Хвала Фондацији Моцарт, велика захвалност свим људима који су укључени у ово, догађај који буди емоције и надам се да ће још много деце која буду почињала на овом терену израсти у врхунске фудбалере, чак и боље него ја. Најбитније је да верују у себе, своје снове и уверен сам да ће ови терени бити први кораци великих фудбалера“, рекао је Митровић, који је на крају и сам завршио у голу стрпљиво се фотографишући са непрегледним редовима ватрених навијача.