Вести

ЖЕНСКА А | СЕЛЕКТОР ДРАГИША ЗЕЧЕВИЋ САОПШТИО СПИСАК ИГРАЧИЦА ЗА ПРЕМИЈЕРНЕ МЕЧЕВЕ У ЛИГИ НАЦИЈА, ПРОТИВ УКРАЈИНЕ И ГРЧКЕ

13.09.2023.

Креће и Лига нација за жене, а изабранице селектора Драгише Зечевића играју први меч против Украјине у Пољској, 22. септембра (15,00). Четири дана касније, 26. септембра, ривал ће бити Грчка, меч се игра у Спортском центру ФСС у Старој Пазови (19,00). На списку селектора Зечевића за ова два меча налазе се: голмани Милица Костић (Ференцварош, Мађарска), Сара Цетиња (Интер, Италија), Јована Петровић (Црвена звезда), одбрана Виолета Словић (Спартак), Невена Дамјановић (СЦКА Москва), Анђела Крстић (Црвена звезда), Анђела Фрајтовић (Ђер, Мађарска), Александра Лазаревић (Зенит, Русија),  Тајла Влајнић (Вестерн Јунајтед, Аустралија), Исидора Вучковић (Спартак), средњи ред Јелена Чанковић (Челси, Енглеска), Сара Павловић (Фамаликао, Португал), Софија Сремчевић (Црвена звезда), Марија Илић (Карагумрук, Турска), Тијана Филиповић (Спартак), Живана Ступар (Спартак), Весна Миливојевић (Канбера, Аустралија), Дина Благојевић (Црвена звезда), напад Јована Дамњановић (Бајерн Минхен, Немачка), Миљана Ивановић (Лилестрем, Норвешка), Алегра Пољак (Леванте Лас Палмас, Шпанија), Милица Мијатовић (Фиорентина, Италија), Мина Чавић (Црвена звезда).

-Пред нама је нови формат такмичења и желимо да будемо на нивоу – истиче селектор Драгиша Зечевић.- Циљ нам је прво место и да се нађемо у друштву 16 најбољих европских селекција!

У Лиги Б Група Б3 поред Србије, Украјине и Грчке, налази се и селекција Пољске. Србија 27. октобра гостује Пољској, 31. октобра следи реванш у Србији, 1. децембра Србија одлази у госте Грчкој, 5. децембра девојке ће бити домаћини Украјини.Победници група Б пласираће се у А дивизију, а последњепласиране селекције селе се у нижи ранг за следећи циклус. Трећепласирани у групама А играће бараж са другопласираним у групама Б дивизије. У баражу ће играти и трећепласирани у групама Б дивизије против другопласираних у групама Ц довизије.

Са новим селектором Србија је забележила четири победе и реми, а ривали су имали тежину у женском фудбалу.

-Девојке су ушле и ритам, на тренинзима и утакмицама дају свој максимум, прихватају све савете и сугестије, тако да ти резултати нису изненађење. Најбољи пример је последњи меч у Словенији (3:0).Били смо доминантни у свим сегментима игре и то је пут којим треба да идемо. Имамо добар избор играчица и све су спремне да ускоче и искористе прилику – не оставља дилему Драгиша Зечевић.

За наредна два меча селектор не може да рачуна на Дејану Стефановић, Нину Матејић, Ему Петровић и Оршоја Вајду, због повреда.

-Недостајаће нам, али све остале су здраве и спремне. Имамо велик избор играчица и то је добро за репрезентацију.Све су се уклопиле у систем, спремне да пруже свој максимум – закључио је селектор Драгиша Зечевић.