Вести

ЖЕНСКА А СЕЛЕКЦИЈА | ПОБЕДА ПРОТИВ БиХ ДОБРА УВЕРТИРА ПРЕД ВАЖАН КВАЛИФИКАЦИОНИ ДУЕЛ СА ТУРСКОМ

17.02.2022.

Најбоља женска репрезентација Србије савладала је у пријатељском мечу у Белеку селекцију Босне и Херцеговине – 1:0 (0:0). Дуел са Босном и Херцеговином послужио је нашим девојкама и селектор Предрагу Гроздановићу као добра припрема за веома важан квалификациони меч са Турском, 23. фебруара у Измиру. Селектор Гроздановић искористио је прилику да провери што више играчица, а одлучујући гол постигла је Јована Дамњановић у 68. минуту игре.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Дамњановић 68. Стадион: Титаник Мардан у Белеку.

БОСНА и ХЕРЦЕГОВИНА: Е.Хасанбеговић, Камерић (57. Слишковић), Гаврић (46. Шабанагић), Бојанић (78. Марковић), М.Хасанбеговић, Велагић, Спасојевић, Милинковић (46. Дамјановић), Крајсумовић (83. Багарић), Капетановић, Таслиџа (46. Миловић).

СРБИЈА: Петровић (46. Костић), Денда (77. Јанковић), Крстић, Илић (46. М.Петровић), Словић, Мијатовић (46. Ивановић), Пантелић (46. Филиповић), Кнежевић (46. Стефановић), Миливојевић, Дамњановић, Чанковић.

Селектор Предраг Гроздановић не крије да је ово била добра провера пред меч у Измиру.

-Захтевна утакмица са којом можемо бити задовољни, јер смо доминирали током свих 90 минута игре. Имали смо добар посед, девојке су радиле оно што смо се договорили, а само је изостала боља реализација и на томе ћемо да радимо до меча са Турском. Углавном оно што смо хтели, добили смо, јасну слику пред веома битан меч са Турском. Имамо још пет дана да се добро спремимо, урадићемо анализу и учинити све да обрадујемо љубитеље женског фудбала у Србији. Желим такође да нагласим, данас смо у постави имали неколико младих играчица које су практично дебитовале за најбољи национални тим. И задовољан сам како су се показале, Србија има нови добар талас младих. веома талентованих девојчица. Добили смо добар спој искусних и младих играчица, које у дужем периоду могу да наступају за најбољи национални тим.