Вести

ЖЕНСКА А | ПОСЛЕ ПОБЕДЕ НА СТАРТУ ЛИГЕ НАЦИЈА ПРОТИВ УКРАЈИНЕ, НАШЕ ДЕВОЈКЕ ЖЕЛЕ ПОБЕДУ И ПРОТИВ ГРЧКЕ, ИЗЈАВЕ СЕЛЕКТОРА ДРАГИШЕ ЗЕЧЕВИЋА, ТАЈЛЕ ЏЕЈ ВЛАЈНИЋ И АНЂЕЛЕ ФРАЈТОВИЋ (ВИДЕО)

25.09.2023.

После победе на старту Лиге нација против Украјине, женску репрезентацију Србије у уторак од 19:00 сати (бесплатан улаз) очекује испит против Грчке на домаћем терену у СЦ ФСС у Старој Пазови.

Селектор Драгиша Зечевић свестан је чињеница да је његов тим велики фаворит у наредној утакмици и најављује офанзиву од првог минута:
„Освојили смо важна три бода на неутралном терену у Гдањску, иако смо у првом полувремену имали пуно проблема са организацијом игре. Нисмо се добро позиционирали и нисмо адекватно реаговали на дуге лопте фудбалерки Украјине. У полувремену смо лоцирали проблем, девојке су прихватиле моје сугестије и то се одразило на резултат. Измене су такође допринеле да успоставимо контролу и како је време одмицали лопта је све више била у нашем поседу. Свакако да против Грчке морамо да одиграмо на много вишем нивоу и победа неће доћи у питање.“
Храбро издање наших девојака против Украјине и преокрет у другом полувремену изазвали су феноменалан одјек у српској спортској јавости.
„Много људи ме контактирало после утакмице, гледали су телевизијски пренос и пријатно су изненађени игром наше репрезентације. Сви они треба да знају да су ове девојке тек на 50 одсто својих реалних могућности, тек треба да напредујемо и да дођемо до игре коју желим. Грчка је сада најважнија, одрадили смо детаљну анализу њихове утакмице против Пољске и спремни смо да још једном обрадујемо љубитеље женског фудбала у Србији“ – рекао је селектор Зечевић.
Веома квалитетну партију на позицији бека против Украјине пружила је Тајла Џеј Влајнић, чланица аустралијског клуба Вестерн јунајтед.
„Сваки наступ за Србију представља ми част и привилегију. Атмосфера у репрезентаицји је на врхунском нивоу, уживам у једном од најлепших спортских центара на свету и због свега тога није ми тешко да путујем 25 сати из Аустралије. Умор постоји само у телу и ногама, али је глава најважнија. Припремим се психички и увек спремно дочекам изазове у државном тиму“ – каже девојка која је стицајем невероватних околности дошла у ситуацију да брани боје Србије:
„Милица Мијатовић је боравила једно време у Мелбурну, нисмо се пре тога познавале, није ни знала да моји родитељи вуку порекло из Србије. Брзо смо се спријатељиле, она ме је и препоручила људима из стручног штаба репрезентације због чега ћу јој бити захвална до краја живота. Против Грчке идемо на још једну победу у Лиги нација и свакако да ће нам подршка публике тај задатак учинити лакшим.“ – рекла је Тајла.
Анђела Фрајтовић признаје да српски тим мор и може боље него против Украјине:
„Нисмо задовољне приказаном игром у првој утакмици, али је најважније да су уписана три бода. Сваки резултатски преокрет, поготово ако није на домаћем терену, представља доказ карактера једне екипе. Пуне смо самопоуздања и желимо и после меча са Грчком да останемо на челу табеле у нашој групи. Наредног ривала упознајем преко видео материјала, јер нисам имала прилике против њих да играм у сениорској конкуренцији. Позивам публику да дође у великом броју и да нас подржи у овој важној утакмици“ – каже првотимка мађарског Ђера која ће 14. октобра бити свим срцем уз своје колеге из мушке А репрезентације у једном од кључних окршаја на путу ка Европском првенству у Немачкој:

„Већ сам резервисала улазнице за утакмицу у Будимпешти. Навијаћу за Орлове, то је прилика за реванш Мађарима због недавног пораза у Београду“ – закључује Анђела Фрајтовић.