ЖЕНСКА А | ФАНТАСТИЧАН СТАРТ У ЛИГИ НАЦИЈА, ИЗЈАВЕ ПРВЕ ДАМЕ СРПСКОГ ФУДБАЛА САНДРЕ СРЕМЧЕВИЋ И СЕЛЕКТОРА ДРАГИШЕ ЗЕЧЕВИЋА

27.09.2023.

Женска фудбалска репрезентација Србије остварила је фантастичан старт у Лиги нација, после два кола и две победе против Украјине (2:1) и Грчке (4:0) изабранице селектора Драгише Зечевића налазе се на првом месту наше групе са добрим изгледима да изборе пласман у елитну рунду европског фудбала.  О женском фудбалу се прича у Србији, томе у прилог и добра посета и феноменалан амбијент у Спортском центру у мечу са Грчком.  Много разлога за задовољство људи који воде бригу о репрезентацији и женском фудбалу у држави, пре свих прве жене потпредседнице Фудбалског савеза Србије, Сандре Сремчевић. Честитке за добар старт и пажњу коју су девојке привукле својим сјајним играма у дресу Србије.

-Ја сам пресрећна и презадовољна целом сликом – не крије прва дама српског фудбала.- Све је било како се само пожелети може у мечу са Грчком. Прва утакмица у Пољској против Украјине донела је мало неизвесности, било је теже и компликованије доћи до резултата, јер је то била практично прва званична утакмица,  али већ против Грчке све је било добро, лепо за око, лепо за публику и наравно за играчице и стручни штаб.

Радује амбијент на трибинама, публика очигледно воли женски фудбал?

– Феноменално, пријатно сам изненађена, јако сам срећна због тога. И поред тв преноса, видели сте, трибине су биле пуне. Верујем да ће  тако бити и у наредним сусретима.

Поготово  у мечевима са Пољском, јер смо сада изједначени на челу групе?

-Да, пратили смо упоредо и тај меч док је трајала наша утакмица. Највише нам је одговарао икс, међутим славила је Пољска, тако да сада имамо исти број бодова. Очекују нас веома занимлљиви мечеви са Пољском.

Лепо је што се победило и због две слављенице,  Јоване и Дине?

– Јесте, ми смо сада установили то правило које ћемо да практикујемо, да за 50 или 100 утакмица девојке добијају неку награду или обележје које ће им бити успомена на тако вредан јубилеј. Видим да су и девојке биле пресрећне – рекла је Сандра Сремчевић која ће 26. септембар да памти и као потпредседница ФСС, али и као мајка, јер је деби у најбољем националном тиму забележила и њена ћерка Софија, веома талентована играчица Црвене звезде.

Задовољан оствареним је и селектор Драгиша Зечевић, у Пољској су девојке показале велики карактер, сада су, утисак је, рутински савладале Грчку, што само говори о огромном квалитету који поседује ова генерација наших играчица.

-То је нешто смо желели од првог нашег окупљања. Одиграна су два кола, испунили смо циљ. У овој утакмици девојке су показале како могу да играју, у смислу још боље, атрактивније. Имале су одличан приступ, створиле су много шанси против ривала који није нимало наиван. Можда изгледа да је резултат превисок, али ради се о доброј репрезентацији. Циљ нам је да останемо први до краја овог циклуса Лиге нација – не оставља дилему Драгиша Зечевић.
Реакција публике је заиста била дивна?
-Наравно, па кад видите девојке да имају добар приступ, да се боре за сваку лопту, онда и публика тако реагује. Драго ми је што су дошли у великом броју, то нам много значи. Верујем да ће их на следећој утакмици против Пољске бити још више, али хвала им што су и сада испиунили трибине и дошли у великом броју – рекао је селектор женске репрезентације Србије.