ЖЕНСКА А | ДВА МЕЧА, ДВЕ ПОБЕДЕ НАШИХ ДЕВОЈАКА У ЛИГИ НАЦИЈА, САВЛАДАНА И ГРЧКА, ОВО ЈЕ СРБИЈА НА КОЈУ ЕВРОПА ЧЕКА (ВИДЕО)

26.09.2023.

 

Сјајно вече у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, вече аплауза, феноменалних потеза и лепих голова. Наша најбоља женска репрезентација остварила је и другу победу у Лиги нација, после преокрета у Пољској и освојена три бода у мечу са Украјином, савладана је и Грчка – 4:0 (3:0). Изабранице селектора Драгише Зечевића поново су демонстрирале велики квалитет, колективни и индивидуални. Довољно да се констатује да имамо генерацију сјајних играчица, Србију на коју Европа чека.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Ивановић 16, 2:0 Дамњановић 32, 3:0 Ивановић 44, 4:0 Дамњановић 52. Спортски центар ФСС у Старој Пазови. Судија: Дресир Грундбахер (Швајцарска).

СРБИЈА: Костић, Лазаревић, Словић, Дамјановић, Фрајтовић, Чанковић, Павловић (68. Миливојевић), Мијатовић (62. Ступар), Ивановић (81. Благојевић), Дамњановић (62. Филиповић), Пољак (81. Сремчевић). Селектор Драгиша Зечевић

ГРЧКА: Наси, Конгули, Какамбуки, Сидира (59. Палама), Нефру (24. Михалополу), Јанака (46. Георгију), Марку, Морату, Калдариду, Сари, Спиридониду. Селектор Александрос Катикаридис

Наше девојке су решиле меч практично већ после првих 45 минута игре. Све је функционисало у игри нашег састава, сигурна задња линија, креативан везни ред и расположени напад. Највеће проблеме грчком саставу правили смо по боковима, преко Миљане Ивановић и Алегре Пољак, све уз фантастична проигравања Јелене Чанковић и незаустављиву Јовану Дамњановић. Похвале, наравно, иду на адресу и осталих играчица, сигурне дефанзиве Александре Лазаревић, Виолете Словић, Невене Дамјановић и Анђеле Фрајтовић, неуморних Саре Павловић и Милице Мијатовић.

Србија је повела у 16. минуту, акција Чанковић – Пољак и реализација Миљане Ивановић. Није прошло много времена а на делу је била реприза, наравно Чанковић – Пољак, али сада се за егзекуцију потрудила Јована Дамњановић. У сам смирај првог дела меча, Гркиње су и трећи пут вадиле лопту из мреже, поново је све кренуло од Чанковић, а у улози асистента била је Дамњановић, стрелац – Миљана Ивановић.

Наставак је донео мирнију игру, а нисмо дуго чекали на четврти гол. Сјајну партију другим голом крунисала је Јована Дамњановић. Уследиле су и измене, селектор Драгиша Зечевић пружио је шансу Тијани Филиповић, Живани Ступар, Весни Миливојевић, Дини Благојевић и Софији Сремчевић, талентованој играчици Црвене звезде која ће ову ноћ дуго да памти, јер је уписала деби за најбољи државни тим.  До краја није било промене резултата, Србија се после два кола у Лиги нација, налази на првом месту, испред Пољске која је данас савладала Украјину (2:1).

ЈУБИЛЕЈ ЈОВАНЕ ДАМЊАНОВИЋ И ДИНЕ БЛАГОЈЕВИЋ

Пре меча мала свечаност. Сандра Сремчевић, потпредседница ФСС, уручила је дрес са бројем 50 Јовани Дамњановић и Дини Благојевић. Вредан јубилеј, 50 одиграних утакмица у дресу најдражих боја за наше девојке.