ЖЕНСКА А | ДЕВОЈКЕ СПРЕМНЕ ЗА СТАРТ У ЛИГИ НАЦИЈА, ИЗЈАВЕ СЕЛЕКТОРА ДРАГИШЕ ЗЕЧЕВИЋА И САРЕ ЦЕТИЊЕ (ВИДЕО)

21.09.2023.


Женска „А” репрезентација Србије у петак од 15 сати започиње учешће у најмлађем такмичењу УЕФА – Лиги нација. Први ривал је Украјина на неутралном терену у Пољској,  Гдањску.

Изабранице селектора Драгише Зечевића се за овај сусрет припремају у Гдањску, где су у доброј атмосфери одрадиле и последњи тренинг пред сутрашњи меч.  Директан пренос ове утакмице можете пратити на другом програму РТС-а.


Своје импресије о старту Лиге нација изнела је Сара Цетиња, голманка репрезентације Србије и миланског Интера.

„Спремне смо за нови изазов у Лиги нација. Такмичење је јавности познато, јер мушкарци играју већ неколико година. Спремно дочекујемо ову утакмицу, квалитетно смо одрадили припреме у Старој Пазови и овде у Гдањску. Надамо се добром старту. Упознати смо са квалитетима Украјине, очекујемо једну тврду, такмичарску утакмицу. Имали су доста промена у стручном и играчком кадру.”

Атмосфера у екипи је, као и увек, на највишем нивоу…

„Познато је да су атмосфера и наше другарство увек у првом плану, градимо их годинама. То нам много значи и јако смо поносни и срећни на наш међусобни однос. То нам јако помаже и на терену”, истакла је Цетиња.

Пренос утакмице је на другим каналу Радио телевизије Србије…

„Срећне смо што ће напокон и РТС  преносити наше утакмице. Надам се да ће нас што више људи гледати и подржавати”.

Сара је минулог викенда дебитовала за Интер и већ на старту сачувала мрежу у победи против Самодорије (0:2).

„Дебитовала сам за Интер на најбољи могући начин, без примљеног гола, и јако сам срећна због тога”, закључила је чуварка мреже Србије.

Селектор репрезентације Србије Драгиша Зечевић поручује да су девојке спремне за изазове у Лиги нација.

„Оно што је најважније јесте да су девојке здраве. Противника смо добро изанализирали, недоумице су отклоњене. Знамо да су променили тренереа и систем игре, али смо на све спремни. Борбена су и чврста екипа, али генерално је најбитније је да применимо наше принципе у игри и да девојке на терену препознају све ствари на које смо им указивали у током припреме ове утакмице. Очекујемо добру игру и, као и до сада, идемо на победу.”

На први поглед се види да је атмосфера међу девојкама сјајна и да се боре до последњег атома снаге за дрес Србије…

„Од првог нашег заједничког окупљања пре десет месеци сваким даном, сваким тренингом и сваком утакмицом тај приступ је све бољи и бољи. Оне су изузетно мотивисане и имају велику жељу да се пласирају на Европско првенство у Швајцарској”.

Национални сервис ће директно преносити утакмицу против Украјине…

„Девојкама јако пуно значи одлука да РТС преноси наше утакмице. Њихове реакције су биле феноменалне када су сазнале ту информацију. Велика захвалност Радио телевизији Србије и свим људима који су направили тај договор и учествовали у томе. Ово је велики корак напред за женски фудбал у Србији”, закључио је селектор Драгиша Зечевић.


Кадрове са полследњег тренинга пред старт у Лиги нација можете погледату на нашем Јутјуб каналу.