А селекција

ЗАГРЕВАЊЕ ПРЕД ЛЕСКОВАЦ И МЕЧ НА КОЈИ СРБИЈА ЧЕКА 23 ГОДИНЕ | ОРЛОВИ ПОГАЂАЛИ ДВА ПУТА ОКВИР ГОЛА, БЕЛГИЈА ПОБЕДИЛА ГОЛОМ У ДРУГОМ МИНУТУ

15.11.2023.

Репрезентација Србије изгубила је у пријатељском мечу у Белгији од домаће репрезентације минималним резултатом – 1:0 (1:0), а можда би после свега, у овој провери, исход могао бити без победника, да у два наврата статива и пречка нису спречили Орлове да се радују. У сваком случају, како је већ наглашено у најави овог дуела, Белгија на трави, Бугарска у глави, следи оно што Србија чека 23 године, дуел са Бугарском у Лесковцу, 19. новембра (15,00) који одлучује о пласману Србије на Првенство Европе које се идуће године одржава у Немачкој.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Караско 2. Стадион у Лувену. Судија: Маријан Барбу (Румунија)

БЕЛГИЈА: Селс, Дебаст, Ал-Дахил, Теате (46. Фаес), Деман (72. Кастањ), Вермерен, Мангала (46. Врангс), Тилеманс, Бакајоко (46. Лукебакио), Опенда (67. Тросард), Караско (67. Бачуваји).

СРБИЈА: Рајковић, Вељковић, Гудељ (68. Миленковић)), Павловић, Радоњић (70. Живковић), Максимовић, Грујић (46. Лукић), Младеновић (46. Костић), Самарџић (68. Тадић), Ђуричић, Влаховић (68. Митровић).

Белгија је постигла гол у раној фази меча, играо се други минут када је домаћин преко Караска дошао у вођство. Имао је домаћин још неколико прилика у првом полувремену, пре свега преко Опенде, али истакао се Предраг Рајков ић. С друге стране, Орлови су добар део времена провели на половини домаћина, могао је Филип Ђуричић и да поравна резултат, али је срећа, односно статива, била на страни Селса.

У наставку меча уследиле су и прве измене, у игру су ушли Костић и Лукић, уместо Младеновића и Грујића. Није било озбиљнијих прилика за гол све до 66. минута када је Деман био у доброј прилици, али Рајковић је поново сјајно интервенисао. Пет минута касније могли су Орлови до изједначења, Немања Радоњић се изборио за простор, упутио ударац, али лопта је отишла изнад гола. Селектор Драган Стојковић послао је на терен Тадића, Митровића, Миленковића,  Живковића… Најближи голу били смо опет у 74. минуту после ударца Лукића, а затим три минута касније, после сјајног центаршута Костића и покушаја главом Митровића. Неколико минута пре краја Филип Ђуричић је поново погодио пречку, а румунски судија не би погрешио да је један прекршај над Павловићем санкционисао најстрожом казном. Резултат се није мењао, а пред Орловима је сада оно много важније, утакмица која се, условно речено, чека 24 године, дуел са Бугарском у последњем колу квалификација за одлазак на Првенство Европе.