А селекција

ЗА СРБИЈУ У РУСИЈИ, УРУЧЕНИ ПРВИ “НАВИЈАЧКИ ПАСОШИ” ЗА МУНДИЈАЛ

21.03.2018.

Амбасадор Руске Федерације у Србији, Александар Чепурин, у Руском дому у Београду уручио је данас Фан ИД шесторици српских навијача за предстојеће фудбалско Светско првенство.

За Србију у Русији! Навијачима из наше земље,који ће овог лета ићи на Светско првенство у фудбалу у Русији, данас је и званично тај пут веома олакшан. Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин доделио је првој шесторици навијача Србије „навијачке пасоше“ (Фан ИД), који ће им омогућити безвизни улазак у Русију и бесплатно коришћење јавног превоза у градовима-организаторима.
То практично значи да ће свим навијачима бити олакшан боравак у Русији и смањити им трошкове током Мундијала.
-Данас је врло важан дан за све навијаче у Србији. Светско првенство је огроман догађај, а после избора и новог шестогодишњег мандата председника Владимира Путина и најбитнији догађај за нашу земљу. У 11 градова саграђено је 12 супер стадиона, међу којима су и они у Самари, Калињинграду и Москви где ће играти Србија – рекао је Александар Чепурин у Руском дому у Београду и пожелео репрезентацији Србије добре резултате на Мундијалу.

Амбасадор је додао и да је министар иностраних послова Србије Ивица Дачић недавно истакао да су српски фудбалери фаворити против Бразила на стадиону Спартака у Москви.
-Надам се да ће руски тим, али и српски на СП показати добар фудбал и бити успешни, а то значи да ће, надамо се, видети и наступати на Лужњики стадиону, на којем ће се играти мечеви завршнице шампионата – рекао је Александар Чепурин, који је од генералног секретара Фудбалског савеза Србије Јована Шурбатовића на поклон добио нови дрес репрезентације Србије са бројем 10 и његовим презименом на ћирилици.
Амбасадор Русије узвратио је нашен генералном секретару књигом о 100-годишњици дипломатских односа Србије и Русије, истакавши да је једно поглавље у њој посвећено и Мундијалу.

Јован Шурбатовић је истакао да ће се репрезентација у Русији осећати као да игра на домаћем терену.

-Пласман на Мундијал је велики успех за наш фудбал после неколико година паузе, али посебну тежину учешћу на највећој фудбалској сцени даје чињеница да се првенство игра у Русији, нама братској земљи. Сигуран сам да ће после домаћина Србија имати највећу подршку у тој земљи – нагласио је Јован Шурбатовић.
ИВАНОВИЋ ПОЗИВА НАВИЈАЧЕ.
Присутнима у Руском дому у Београду путем видео линка обратио се и репрезентативац Србије Бранислав Ивановић, фудбалер Зенита из Санкт Петербурга.
-Позивам навијаче да дођу у што већем броју у Русију и бодре нас током Светског првенства. Срби и Руси су браћа и желим да учините својим присуством Мундијал бољим. Видимо се у Русији – рекао је Бранислав Ивановић.

ПЛАНУЛЕ КАРТЕ ЗА МЕЧ СА БРАЗИЛОМ
Генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић рекао је да је интересовање навијача из Србије веома велико за праћење утакмица на првом Мундијалу на којем карте продаје директно ФИФА.
-Карте за меч са Бразилом су све распродате, а остало је још мало улазница, оних најскупљих, за дуеле против Костарике и Швајцарске –рекао јеЈован Шурбатовић.


НАВИЈАЧКИ ПАСОШ (ФАН ИД)
Да би се издао „пасош навијача“ неопходно је да гости шампионата на званичном сајту ФИФА набаве или наруче карту за неку од утакмица првенства, а након прослеђеног броја карте или броја захтева, на сајту „ФАН ИД“ да се региструју и одаберу једну од понуђених опција доставе „пасоша навијача“ у Руски дом у Београду.

ОТАЦ И СИН ЗАЈЕДНО НА МУНДИЈАЛУ
Навијачке пасоше за Мундијал у Русији прво је уручен Огњену и Небојши Поквици, оцу и сину који ће први пут бодрити Србију на Светском првенству.
-Огњен је све организовао да идемо на Светско првенство -рекао је отац Небојша.-. Идемо први пут на Мундијал и према ономе што сам сазнао на интернету знам да ће нам ови навијачки пасоши умногоме олакшати транспорт кроз Москву и до стадиона.
Млади навијач ће са оцем присуствовати само мечу Србије и Бразила у главном граду Русије.
-Једва чекам ту утакмицу и очекујем победу Србије.