Vesti

VERONA SA DARKOM LAZOVIĆEM HIT SERIJE A | RADUJE ME FORMA NAŠIH GOLGETERA, KUCNUO JE ČAS DA IDEMO NA EURO

12.02.2020.

Ostalo je još mesec i po dana do meča u Oslu u kome Srbija bije jednu od dve presudne bitke za odlazak na završni turnir Evropskog prvenstva, a jedan od igrača koji se nalazi u dobroj formi je i Darko Lazović čija Verona predstavlja hit u Seriji A…

„Čim su se završile kvalifikacije, usmerili smo misli ka baražu i ka utakmici sa Norveškom. Čekamo već 20 godina na učešće na Evropskom prvenstvu i mislim da je kucnuo čas da i Srbija postane deo najvećeg kontinentalnig takmičenja. Biće teško, Norveška ne pamti kada je poslednji put izgubila na domaćem terenu. Imaju kompaktnu ekipu, igraju čvrst fudbal i teško primaju golove. Svi pričaju o Halandu, koji je zaista čudo od deteta, odskočio je u poslednjih šest meseci, postao zvezda prelaznog roka, otišao u Dortmund i tamo nastavio da daje golove kao od šale. Ali pojedinci ne rešavaju utakmice. Mislim da imamo kvalitetnije igrače od Norveške i da ćemo to dokazati 26. marta na Ulevol stadionu“.

Posle toga, mora još da se znoji za Evropsko prvenstvo…

„Bez obzira ko pobedi u duelu Škotske i Izraela, mislim da će nam ta utakmica biti lakša od ove u Oslu. Igrali bismo pred domaćom publikom, u fantastičnom ambijentu i na krilima prethodnog trijumfa. Ali ne pada nam na pamet da razmišljamo o finalu, dok ne prebrodimo prvu prepreku u Norveškoj. Raduje me forma naših golgetera. Mitar se oporavio od povrede i odmah nastavio da rešeta mreže. Imponuje brojka od 20 golova u jednoj od najtežih liga u Evropi. Luka Jović je pogodio protiv Osasune i nadam se da je to početak njegove velike serije. Neka obojica nastave tako i biće nam znatno lakše u baražu“ – zrači optimizmom srpski reprezentativac iz redova Verone Darko Lazović.