Данска
2
0
:
(1
0)
:
Србија
13.06.2015.Копенхаген (Данска)

Стадион: „Телиа Паркен“

Гледалаца: 30.887

Судија: Бјорн Кујперс (Холандија)

Стартна постава
Данска
Каспер Шмајхел
Симон Кјер
Дениел Агер (К)
Ларс Јакобсен
Симон Поулсен
77'
Вилијам Квист
Кристијан Ериксен
Пјер-Емил Хојбјерг
61'
Мајкл Крон-Дели
Никлас Бендтнер
13'
73'
Јусуф Поулсен
Србија
Владимир Стојковић (61)
Бранислав Ивановић (79) (К)
Никола Максимовић (7)
Матија Настасић (19)
Александар Коларов (55)
Љубомир Фејса (19)
Немања Матић (21)
65'
Зоран Тошић (65)
81'
Адем Љајић (12)
Лазар Марковић (20)
90'
Александар Митровић (13)
Резервни играчи
Данска
87'
61'
Јакоб Поулсен
73'
Ласе Вибе
77'
Андреас Кристенсен
Србија
65'
Филип Костић (2)
81'
Филип Ђуричић (22)
90'
Петар Шкулетић (3)
Селектори
Данска
Мортен Олсен
Србија
Радован Ћурчић (9)