У 18

Успео реванш млађих омладинаца, победа против Чешке 3:1(1:0)

18.05.2017.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Јовељић 45 (из једанаестерца), 2:0 Јовељић 59, 2:1 Бадура 70, 3:1 Станојев 85. Стадион: СЦ ФСС у Старој Пазови. Гледалаца: око 100. Судија: Лазар Трипковић.
СРБИЈА: Мићановић, Величковић (од 78. Видаковић), Терзић (од 78. Ђорђевић), Којић, Веселиновић (од 46. Деветак), Јоковић, Живковић (од 55.Парађина), В.Николић (од 70. Максимовић), Јовељић (од 70. Л.Николић), Л.Илић (од 78. Матијевић), Станојев.
ЧЕШКА:Бачковски, Неуер, Слама, Плешчати, Дудл, Зифчак, Граичар, Седлачек, Кубала, Зинти,Бадура.
Добра игра и убедљива победа млађих омладинаца у другом мечу са вршњацима из Чешке. После пораза у првом дуелу када је селектор Милош Велебит био принуђен да промеша карте, сада су наши момци пружили много бољу игру и головима Јовељића (два) и Станојева, заслужено остварили победу.
-Поново нисмо могли да рачунамо на велики број играча, а било је и повреда које су утицале на састав – истиче селектор Милош Велебит.- После ових провера са Чешком, очекује нас нови тест у јуну, са Француском. Пред нама је онда турнир „Ћеле Вилотић“ и верујем да ћемо спремно дочекати старт у првом кругу квалификација за пласман на Европско првенство.
Први круг квалификација за ЕП ова генерација игра у октобру у Републици Ирској, а поред домаћина турнира, ривали ће нам бити још селекције Азербејџана и Кипра.