Вести

U21 | РЕМИ „ОРЛИЋА“ У ЛЕТОНИЈИ

04.09.2020.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Лиепа 7, 2:0 Регжа 16, 2:1 Машовић 50, 2:2 Аџић 66.(из једанаестерца). Стадион: Олипијски центар у Јелгави. Судија: Г. Либович (Израел)

ЛЕТОНИЈА: Кудравчев, Минкевич, Бирка, Литвинкис, Спрутс, Савељев (од 90+1 Озолинш), Лиепа, Гринбергс (од 73. Кирш), Зеленковс, Тонишев, Регжа (од 63.Кокинс).

СРБИЈА: М.Илић, Марковић (од 46. Влалукин), Машовић, Каменовић, Шеховић,  Николић (од 46. И.Илић), Нишић (од 79. Гаврић), Бирманчевић, Чумић (од 88. Живојиновић), Ступаревић, Аџић (од 80. Л. Илић). Селектор Илија Столица

Млада репрезентација Србије играла је – 2:2(2:0) у Јелгави против Летоније у квалификацијама за одлазак на Првенство Европе које се одржава у Словенији и Мађарској.

Агресивно су Летонци ушли у меч са „орлићима“ и већ после 15-так минута игре имали су и за њих изненађујућих два гола разлике. Видело се у тим тренуцима да је домаћа селекција веома незгодна из прекида, а пад концентације у игри наше селекције утицао је да уђемо у меч практично са минусом. Није Србија успела да смањи вођство до полувремена, а онда је селектор Илија Столица извршио две измене.

И после пет минута игре у наставку Машовић је вратио резултатску неизвесност. Деловала је Србија много боље, агресивније, имала је доста прилика, али до краја меча само је Аџић из оправдано досуђеног једанаестерца успео да постигне гол. У последњим минутима и статива је била савезник Летонаца, а остао је утисак да је Србија играла од првог минута као у другом делу меча, победник се не би доводио у питање. Овако после ремија у Новом Саду са истим ривалом (1:1), реми и у Јелгави – 2:2 (2:0).

Photo: LFF