Вести

U21 | РЕМИ МЛАДЕ СЕЛЕКЦИЈЕ СА ЕСТОНИЈОМ

13.10.2020.

СТАДИОН у Јурмали (Летонија). Судија: Пол Меклугин (Република Ирска). Жути картони: Вилота (Естонија), Шеховић, Ј.Лукић (Србија)

ЕСТОНИЈА: Валнер, Сар, Сепик, Вилота, Мили, Јарвист, Пум, Огиус (од 69. Еино), Ваља (од 69. Комисаров), Уљанов (од 61. Сомре), Реинкорт (од 85. Малинал).

СРБИЈА: А.Поповић, Ераковић, Б.Поповић (од 75. Ј.Лукић), Даничић, Шеховић, И.Илић (од 46. Њ.Петровић), Топић (од 75. Мићевић), Видосављевић (од 75. Нешковић), Босић (од 86. В.Лукић), Тедић, Стевановић. Селектор Илија Столица

Млада репрезентација Србије завршила је квалификације за Првенство Европе у Мађарској и Словенији мечом против Естоније у Јурмали, утакмицом у којој није било голова и поред великог броја прилика на обе стране.

Прва велика прилика  виђена је у уводним мунутима меча преко Тедића који је из близине гађао поред гола, а практично све до 30 минута игре није било много тога вредног помена, онда је најпре Иван Илић био у шанси да угрози мрежу домаћина, односно Босић после покушаја из даљине. Најбољу шансу имали смо у 35. минуту после доброг убацивања Видосављевића, али уследио је шут у голмана Валнера и пропушена је прилика да дођемо у вођство. Естонци су најближи голу били у сам смирај првог дела игре, после једног прекида и гужве пред голом Александра Поповића.

У наставку меча прву праву шансу имали су Естонци, али Александар Поповић је правовременим истрчавањем онемогућио изненађење. Србија је и даље имала већи посед лопте, покушавала из свих позиција да угрози мрежу Естоније, али домаћин се бранио организовано и са великим бројем играча. У 69. минуту нова велика прилика за Естонију после грешке у нашој дефанзивној линији, али поново је Александар Поповић одлично реаговао.Три минута касније Тедић је био близу да испрати пас Босића, али није било лако пробити згуснуту одбрану Естоније. Селектор Илија Столица извршио је у 75. минуту троструку измену и тако још више освежио нашу селекцију у намери да остваримо победу у овом дуелу. Голова ипак није било, а последњу велику прилику имали су Естонци, али бриљирао је Александар Поповић.