Вести

U21 | РЕМИ МЛАДЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ПРОТИВ СЕВЕРНЕ МАКЕДОНИЈЕ

07.09.2021.

СТАДИОН:  Биљанини извори у Охриду. Судија: Димитри Мунтеану (Молдавија).

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА:Денковски, Јанкулов, Гјурковски, Божиновски, Антовски, Елези, Гроздановски (58. Ферати), Фазлагић (86. Адем Али), Илиевски (86. Скендери), Чолаковски (66. Воша), Максимов (66. Трајкоски). Селектор Драги Канатларовски

СРБИЈА: Гордић, Тетек, Марковић, Честић, Шеховић, Милосављевић (78. Зукић), Видосављевић, Топић (56. Ђерлек), Гаврић, Тедић, Стевановић (62. Јовић). Селектор Звонко Живковић

Млада репрезентација Србије играла је нерешено – 0:0 у Охриду са Северном Македонијом у оквиру другог кола квалификација за пласман на Првенство Европе.

Била је Србија бољи ривал у првом делу утакмице, а имали смо четири прилике (17, 28, 31. и 36.минут), све четири Слободан Тедић, после којих нисмо успели да постигнемо гол. Најбољу смо имали у 36. минуту са 11 метара, али голман Денковски је прозрео намеру Тедића и лако одбранио једанаестерац. Могао је Тедић и неколико минута раније из сјајне позиције да савлада домаћег голмана, али утисак је да је пожурио и пропала је добра прилика. Колико је млади нападач желео да постигне гол, утисак је да толико није имао стрпљења и концентрације онда када је то било најважније. У једном периоду игре, средином полувремена, домаћи састав је могао све да казни, за само два минута био је у позицији да опасно угрози Гордића али на срећу све је прошло без последица.

Наставак је донео нову иницијативу нашег састава. Било је ситуација када смо могли да дођемо у вођство, али недостајао је или завршни пас или више концентрације у завршници акције. Покушали су Видосављевић, Јовић…Прилике које су лако одлазиле у неповрат. Можда је молдавски арбитар могао у 61. минуту поново да покаже на белу тачку, али изистала је реакција. С друге стране и домаћини су претили, у 63. минуту Честић је реаговао клизећим стартом и спречио непријатно изненађење.

До вођства смо могли и у 73. минуту после гужве у шеснаестерцу Северне Македоније, али Денковски је опет одлично реаговао. Македонци су могли да казне све наше промашаје у 79. минуту када је Фазлагић изашао сам испред Гордића који је одлично реаговао. До краја меча нисмо успели да славимо, освојен је бод, а после неочекиваног ремија Француске на Фарским острвима (1:1) нема сумње да ће у нашој групи бити још изненађујућих резултата.