Вести

U21 | МЛАДА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ОТПУТОВАЛА У ФРАНЦУСКУ, СЕЛЕКТОР ГОРАН СТЕВАНОВИЋ: РАДУЈЕ МЕ МЕЧ СА ФРАНЦУСКОМ, ПРИЛИКА ДА СЕ ИЗМЕРИМО, ЧЕСТИТКЕ КАДЕТИМА НА ИЗВАНРЕДНОМ УСПЕХУ

31.05.2022.

Млада репрезентација Србије отпутовала је у Француску, где је 2. јуна очекује први од два квалификациона меча, најпре са Француском, а онда 7. јуна и на Фарским острвима са домаћом селекцијом.

– Презадовољан сам одрађеним послом од дана када смо се окупили – не крије селектор Горан Стевановић. – Поготово што се ради о веома незгодном термину, када су играчи практично већ завршили сезону. Однос, приступ, све је било на врхунском нивоу. Пред нама је прво меч са Француском, дуел који ме радује, јер то су мечеви када можете да се измерите са најбољима, да видите где сте. Мечеви који имају велику инспирацију. Утакмица која ће показати да ли ови наши млади играчи могу да одговоре обавезама у перспективи, дакле када се ради о најбољој селекцији.

Селектор Горан Стевановић није пропустио прилику да похвали наступ селекције U17 на Првенству Европе у Израелу…

– Честитам стручном штабу и играчима на заиста великом успеху. Сада је важно да ти момци играју, да имају континуитет, јер дешавало се често да кад дођу до првог тима, неки од њих немају жељену минутажу. Ради се о талентованим момцима и волео бих да велики број њих једног дана постану и А репрезентативци. По свему што су показали у Израелу, заслужују поверење – не оставља дилему Горан Стевановић.

Селектор је, такође, изразио задовољство поводом позива доскорашњих „Орлића“ Ивана Илића и Страхиње Ераковића у А репрезентацију.

– Заиста сам срећан када видим да момци из млађих селекција долазе, корак по корак, до највишег нивоа – А тима. То је један од наших циљева, о коме сам већ говорио и на коме инсистирам – да покушамо да направимо играче спремне за највеће изазове. Желим им много успеха!