У 17

U17 EURO | ВЛАДИМИР ПЕТРОВИЋ ПИЖОН, ЧЛАН ИО ФС СРБИЈЕ, О ДОСАДАШЊЕМ УЧИНКУ И ПРЕДСТОЈЕЋЕМ ЧЕТВРТФИНАЛУ (ВИДЕО)

26.05.2023.

Уочи четвртфиналног сусререта на Европском првенству у Мађарској и дуела између Пољске и Србије за наш сајт говорио је је Владимир Петровић Пижон, члан Изврншог одбора Фудбалског савеза Србије и један од чланова делегације наше организације на завршном турниру у Мађарској.

Подсетимо, уз наше момке су још и директор млађих селекција Никола Лазетића и координатор Инструкторске службе ФС Србије Игор Матић.

Владимир Петровић је уз нашу кадетску селекцију од самог окупљања и старта припрема у Спортском центру Фудбалског савеза Србије.

„Атмосфера је изванредна, види се и по момцима да су врло озбиљно схватили ово такмичење, као и цео стручни штаб на челу са селектором Александром Луковићем, који ради фантастичан посао и веома сам задовољан ставом читавог тима. Од раније сам упознат са квалитетима наше репрезентације и мислим да смо у тој првој утакмици можда мало и потценили Словенију, јер смо пре шампионата Европе одиграли две пријатељске утакмице са њима и лако их решили у своју корист. Али зато нам је добро и дошла та шок терапија пре дуеле са Италијом и Шпанијом, против којих су наши дечаци стварно изузетно одиграли и показали свој прави квалитет. Селекција Пољске је врло незгодна екипа која игра баш тврд фудбал, који нам некад одговара, а некад и не. Мислим да можемо да направимо добар резулат”, рекао је Петровић.

Млађе селекције Фудбалског савеза Србије у континуитету остварају фантастичне резултате и редовни су учесници завршних турнира.

„Увек смо имали квалитетан рад са млађим селекцијам, сада је само додатно потврђено. Уколико ова генерација савлада Пољску, не само да ћемо се пласирати међу четири најбоље репрезентације у Европи, већ и по први пут на Светско првенство у овом узрасту, што би био вансеријски резултат. Раније смо имали мање успеха са А тимом, али су сада дошла нека лепша и боља времена. Пласирали смо се на Светско првенство, очекујемо да се после 24 године пласирамо и на Првенство Европе у Немачкој. Надамо се добром резултату наших кадета сутра, сви живимо за то“, истакао је наш прослављени ас.

Током турнира у Мађарској са трибина стиже фантастична подршка наших навијача. Током утакмице Вам нон-стоп прилазе и питају за заједничку фотографију, готово да не можете да испратите утакмицу.

„Да, доста наши људи је на трибинама. Ту су деца која тренирају фудбал, као и одрасли љубитељи фудбал, те су ме замолили су заједничку фотографију, а ја сам свима радо изашао у сусрет”, кроз осмех је одговорио легендарни Пижон.