У 21

U-21 | СЕЛЕКТОР ГОРАН СТЕВАНОВИЋ ОКУПИО "ОРЛИЋЕ" ПРЕД ПРОВЕРУ СА БУГАРСКОМ

19.09.2022.

Селектор Горан Стевановић окупио је „Орлиће“ у Београду. Младу репрезентацију Србије очекује провера са селекцијом Бугарске (27. септембар – 18,00), а полазак у Софију планиран је 25. септембра.

На списку селектора Стевановића налази се велики број младих играча, који ће имати прилику да се наметну у наредном периоду.

„Имамо доста нових играча који заслужују шансу. До коначног списка и почетка новог квалификационог циклуса има доста времена и биће још играча којима ћемо пружити прилику и видети шта могу да нам понуде на терену. Правимо једну нову генерацију која ће имати шта да понуди Европи, која ће сутра моћи да заигра за А тим, што је, увек понављам, наш главни циљ. Имамо интересантан и креативан посао пред нама. У претходне четири утакмице се доста тога доброг дешавало и то нам даје самопоуздање и веру да смо на правом путу“, рекао је селектор.

Иако нема такмичарски значај, меч са Бугарском биће од велике важности за нову генерацију Орлића:

„У фудбалу нема пријатељских утакмица. У једној оваквој утакмици можеш да се избориш за место у тиму, да нешто покажеш. Посебно када је репрезентација у питању. Свака утакмица је важна. Сматрам да можемо много тога да урадимо и на терену, али и ван терена – на понашању, васпитању и многим другим стварима. Репрезентација и фудбал не трпе пријатељске утакмице. Нема одрађивања. Такмичење за нас почиње од Бугарске.“

РОГАН И ПАНТОВИЋ СЛОЖНИ: ИДЕМО НА ПОБЕДУ

„Заиста се већ добро познајемо, мислим да ће се нови момци сјајно уклопити у екипу. Спремни смо да радимо, очекује нас провера против Бугарске. Репрезентација са собом увек носи велики мотив. Атмосфера је на самом почетку апсолутно коректна и надам се да ћемо исту пренети на терен. Нисмо имали прилике да се сусретнемо са екипом Бугарске, тако да не знам много о њима, али као што је било до сада –  увек идемо на победу и верујем да ћемо остварити позитиван исход“, изјавио је Роган.

„Анализираћемо наредних дана селекцију Бугарске, али, без лажне скромности, сматрам да смо квалитетнија екипа. То треба показати на терену, а убеђен сам да хоћемо. Верујем да ћемо искористити ово окупљање да се добро уиграмо. Треба да тежимо великим стварима. Мени је најлепше када дођем овде и обучем дрес са грбом Србије. Циљ ми је да са овом генерацијом одем на Европско првенство и направимо резултат за памћење. Верујем у то и убеђен сам да ће бити тако. Прошлог пута нисмо успели да остваримо зацртане циљеве, али сада је нова шанса и на нама је да је искористимо и одрадимо све како треба“, додао је Пантовић.

Фото: Зоран Миловановић