Вести

U-19 | ВЕЛИКА ПОБЕДА ОМЛАДИНАЦА ПРОТИВ НОРВЕШКЕ ЗА ПРВО МЕСТО У ГРУПИ!

23.11.2022.

Још једна важна победа омладинске репрезентације Србије. Након С. Македоније и Сан Марина, „Орлићи“ су славили и против вршњака из Норвешке (2-0) и максималним учинком (три победе) осамили се на врху табеле. И пре меча било је познато да је Србија обезбедила пласман у елит рунду квалификација за Европско првенство, а победа над Норвежанима обезбедила је и нови искорак, односно прву позицију у Групи 10, што изабраницима Јована Дамјановића доноси додатне привилегије.

Утакмица је оправдала очекивања, с обзиром на резултатски значај и јаког ривала. Имали су Норвежани благу иницијативу током првог полувремена, али је међу стативама бриљирао Јован Миладиновић и одржао резултатски егал. У другом полувремену ствари су се окренуле. „Орлићи“ су повели у 57. минуту голом Лазетића на асистенцију Уроша Миладиновића, да би потом асистент код првог гола и оверио победу голом у 86. минуту.

СТРЕЛЦИ: 1-0 Лазетић 57’, 2-0 У. Миладиновић 86’

СРБИЈА: Ј. Миладиновић, Стјепановић, Ковачевић, Лековић, Радојевић (од 90. Ђурђевић), Миловановић, Милосавић (од 46. У. Миладиновић), Гордић (од 79. Симић), Мијатовић (од 69. Спасојевић), Лазетић, Кабић (од 69. Јевремовић)

НОРВЕШКА: Енгх, Риснес (од 79. Гјенгар), Бликстад, Хопланд, Хјортесет, Роалдсој (од 79. Ас), Васберг (од 64. Сиверстен), Одегард, Хансен-Ароен, Нуса (од 88. Енг), Флатакер