А селекција

СРБИЈИ СВАКИ МЕЧ ВАЖАН | ТУМБАКОВИЋ И МИЛИВОЈЕВИЋ ПРЕД ПАРАГВАЈ

09.10.2019.

Репрезентација Србије у четвртак, 10.октобра игра пријатељски меч са Парагвајем на стадиону „Младост“ у Крушевцу, а све као увод у каснији квалификациони дуел против Литваније, 14.октобра у Виљнусу. Пред последњи тренинг у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, на питања новинара одговарали су селектор Љубиша Тумбаковић и капитен Кристал Паласа, Лука Миливојевић.

-Не правим разлику између ривала, свака утакмица у дресу Србије захтева исти приступ и ангажман, максималан и одговоран – рекао је Лука Миливојевић.- Тако ће бити и против Парагваја, без обзира што се ради о мечу који се води као пријатељски.

И селектор Љубиша Тумбаковић је јасан у захтевима пред овај меч, апострофирајући да ово није комбиновани тим, већ репрезентација Србија са најбољим тимом у овом тренутку.

-Упознали смо се са ривалом, погледали  њихове утакмице и представили шта желимо у мечу са Парагвајем. И нећемо сада о Литванији, фокус је на ономе што очекујемо у овом мечу у Крушевцу – истакао је селектор Србије.

У питању је пријатељски меч, већу тежину има дуел у Виљнусу?

-Лепо је рекао Лука, кад се носи дрес Србије нико не може и не сме да прави разлику између ривала. Свака утакмица је важна и захтева мобилност и ја верујем да ће тако бити и против Парагваја. Пред нама је много посла, морамо да користимо сваки тренутак и сваку утакмицу, тако да нас и сада очекује захтеван меч – рекао је Љубиша Тумбаковић.

Меч са Парагвајем игра се у четвртак од 20,45 а онда следи пут у Виљнус на мегдан ривалу са којим смо играли и не тако давно у Лиги нацији, где смо забележили обе победе.

ПАРАГВАЈ ТРЕНИРАО НА ПОМОЋНОМ ТЕРЕНУ СТАДИОНА „РАЈКО МИТИЋ“

Репрезентација Парагваја тренирала је на помоћном терену стадиона „Рајко Митић“ а селектор Едуардо Берисо бираним речима говорио је о селекцији Србије и дуелу који његову селекцију очекује у Крушевцу.