Вести

СРБИЈА ИМА НОВИ ДРАГУЉ | ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ОТВОРИО НОВИ СТАДИОН "ЛАГАТОР" У ЛОЗНИЦИ

18.11.2023.

 

После остварења вишедеценијског сна у Лесковцу и отварања стадиона „Дубочица“, Србија има нови драгуљ, сада у Лозници. Новембарски дан који ће да се памти, дан када је председник Србије Александар Вучић отворио ново, велелепно фудбалско здање које ће Србији подарити неке нове асове и шампионе, стадион „Лагатор“. У друштву министра спорта председника Фудбалског савеза Србије Драгана Џајића, министра спорта Зорана Гајића,  потпредседника ФСС Бранислава Недимовића, генералног секретара Јована Шурбатовића, чланова ИО ФСС Небојше Живановића, Владана Гашића, Зорана Игњатовића, Мирослава Милановића, играчке и тренерске легенде Лознице…председник државе није крио задовољство због реализације још једног великог капиталног пројекта за фудбалску Србију.

„Чини вам се да можете полетети када на овакав стадион изађете. Срећан сам када видим колико се наша деца радују новом стадиону. Стадиони у Лесковцу, Лозници и Зајечару изграђени су по највишим стандардима УЕФА. Држава ће наставити да улаже у фудбалску инфраструктуру, нове стадионе добиће Ниш и Крагујевац“ рекао је председник Србије.

Председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић захвалио се држави и председнику Републике Александру Вучићу на новом бисеру фудбалске Србије.

„Поштовани грађани, Лозничани, велика ми је част и задовољство што данас у присуству господина Александра Вучића, председника Србије, имам привелегију да отворимо овај велелепни стадион. Знам да је Лозница град спорта и фудбала, имали су много добрих, врхунских спортиста, имали су и добре резултате, а сада су добили овај гантастични стадион који ће овој деци, дечацима и девојчицама, омогућити да се лепо развијају. Лозници би пожелео да ускоро у овом граду гостују и Црвена звезда и Партизан, сви други клубови, а мислим да није далеко дан када ће и наша репрезентација играти своје утакмице у овом граду. Хвала вам свима што сте дфанас дошли и још једном хвала господину Александру Вучићу који је много учинио да Лозница дочека овако нешто“ рекао је први човек српског фудбала, Драган Џајић.