А селекција

ОРЛОВИ У ДАБЛИНУ | СРБИЈА ДОМИНИРАЛА И НАДИГРАЛА РЕПУБЛИКУ ИРСКУ, ДОМАЋИН УЗ МНОГО СРЕЋЕ ОСВОЈИО БОД (ВИДЕО)

07.09.2021.

Репрезентација Србије играла је нерешено у Даблину – 1:1 (0:1) са Републиком Ирском у мечу 5. кола квалификација за пласман на Првенство света у Катару. Орлови су одиграли фантастичну утакмицу, доминирали су Тадић и другови, пропустили велики број прилика, по игри заслужили да победе, али један несрећан детаљ оставио је Србију без сва три бода.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Милинковић – Савић 20, 1:1 Миленковић 80 (аг.). Стадион: Авива у Даблину. Судија: Хосе Марија Санчез Мартинез (Шпанија)

РЕПУБЛИКА ИРСКА: Базуну, Омобамиделе, Дафи, Иган, Доерти, Мекгрет (66. Хорган), Кулен (66. Молумби), Хендрик (78. Хурихејн), Меклин, Брауни (58. Робинсон), Ајда (79. Колинс). Селектор Стивен Кени

СРБИЈА: Рајковић, Миленковић, Вељковић, Павловић, Ђуричић (70. Радоњић), Гудељ, Милинковић Савић, Костић (87. Лазовић), Тадић (83. Максимовић), Влаховић (70. Јовић), А. Митровић. Селектор Драган Стојковић

Добро је Србија ушла у меч, озбиљно, одговорно, веома мотивисано и агресивно. Играли су изабраници селектора Драгана Стојковића висок пресинг, притисли противника на његовој половини, натерали да греши. Имали су Орлови далеко већи посед, контролисали дешавања на терену. И мало је недостајало да такав приступ веома брзо валоризујемо. Играо се пети минут када су Ирци у задњој линији погрешили, а Душан Влаховић изашао сам испред голмана Базуна. Уследио је добар ударац, али Ирац је на време ушао у шут и ономогућио радост гостију. Нисмо, ипак, дуго чекали на водећи гол. Душан Тадић је извео корнер у 20. минуту, Сергеј Милинковић – Савић је кренуо као првој стативи, ударио лопту главом и радост је могла да почне. Гол који смо хтели, гол који смо заслужили. Било је прилика да предност удвостручимо, покушао је Никола Миленковић, затим и Александар Митровић, али на одмор се отишло са плус један.

Наставак је донео сличну причу. Као и у првом делу, одличан, висок пресинг наших момака који је правио велике проблеме Ирцима. То их је натерало да прескачу средину терена, али наша задња линија је веома добро деловала. И онда за кратко време две сјајне прилике, у обе је главни актер био Александар Митровић, али Базуну је вечарас правио чуда. Невероватно како је „рефлексно“ успео да спречи погодак. Средином другог дела, селектор Драган Стојковић је извршио и двоструку измену, Влаховића и Ђуричића заменили су Лука Јовић и Немања Радоњић. И брзо смо дошли до нове прилике, Радоњић је покушао у два наврата, али Ирци су и сада успели да се извуку. Просто је невероватно да резултат није био убедљивији у нашу корист. И онда, рекли бисмо, неправда. Надиграни Ирци стижу до изједначења. Сергеј Милинковић – Савић је напуцао лоту у Николу Миленковића, а она се од њега одбила иза леђа Предрага Рајковића. Било је остало мало времена за нову промену резултата.