Savez

Sportski sektor

Managment

Vladimir Matijašević

Vladimir Matijašević je rođen 10. maja 1978. godine u Čačku. Igračku karijeru je počeo u Mladosti iz Lučana. Zatim je nosio dres Vojvodine, grčkog AEK-a, Crvene zvezde, Šandonga Lunenga i Apolona Kalamairasa. Igrao je i za mladu repreprezentaciju Jugoslavije (1998-1999).

Po završetku igračke karijere radio je kao sportski direktor u kruševačkom Napretku (2012-2014). Posle toga bio je na istoj funkciji u FK Čukarički (2014-2018) sa kojim je ostvario zapažene rezultate. Osvojen je Kup Srbije, nekoliko puta su izborene kvalifikacije za Ligu Evrope, dok je klub u isto vreme postao prepoznatljiv kao jedan od najboljih u Srbiji. Leta 2018. godine preuzima funkciju sportskog direktora AEK-a. Grčki klub se iste sezone plasirao u grupnu fazu Lige šampiona. Posle nekoliko meseci Matijašević je napustio AEK i vratio se u Čukarički na poziciju tehničkog direktora na kojoj je bio do imenovanja za sportskog direktora FS Srbije.

Managment

Bojan Pavićević

Bojan Pavićević, rođen je 20.10.1975.godine u Beogradu i jedan je od najistaknutinijih igrača futsala u istoriji ovog sporta, osnivač, finansijer i igrač najboljeg kluba na ovim prostorima – „Marbo Intermeco“, kao i dugogodišnji kapiten nacionalnog futsal tima.

Svoju igračku karijeru, Bojan Pavićević započeo je 1999.godine u KMF „Vožd“, od 2000 do 2003. igrao je za KMF „Tempo Kompani“, a zatim 2003.godine osniva čuveni futsal klub „Marbo Intermeco“ sa kojim je osvojio 4 titule šampiona Srbije i 4 puta igrao u UEFA Futsal Ligi šampiona.

Za Futsal „A“ reprezentaciju debitovao je 2001.godine protiv Holandije u Holandiji, a bio je nezamenljiv u nacionalnom timu punih 11 godina (2001 – 2012) i za to vreme odigrao 72 utakmice i postigao 20 golova. Nosio je kapitensku traku nacionalnog tima u tri države – Jugoslavija, Srbija i Crna Gora i Srbija.

Bojan Pavićević bio je učesnik tri UEFA Evropska Prvenstva u Futsalu (Portugal 2007, Mađarska 2010, Hrvatska 2012), kao i FIFA Futsal Prvenstva sveta na Tajlandu 2012.godine, a za to vreme ostvarene su neke od najznačajnijih pobeda nacionalnog tima i tri plasmana među osam najboljih selekcija u Evropi.

Nakon završetka igračke karijere posvetio se veoma aktivno popularizaciji futsala i od 2016.godine obavlja funkciju Koordinatora za futsal u Fudbalskom savezu Srbije,a juna 2019. godine odlukom Izvršnog odbora FSS imenovan je za Direktora futsal i ženskih selekcija FSS.

IGRAČKA KARIJERA:

1999 – 2000 KMF „VOŽD“,

2000 – 2003 KMF „TEMPO KOMPANI“

2003 – 2013 KMF „MARBO INTERMECO“

(4 puta prvak Srbije, 4 puta učesnik UEFA Futsal Lige šampiona)

REPREZENTACIJA:

2001 – 2012 (Selekcije Jugoslavije, SCG i Srbije).

Odigrao 72 utakmice, postigao 20 golova.

Učesnik 3 UEFA Prvenstva Evrope u futsalu (Portugal 2007, Mađarska 2010, Hrvatska 2012) i 1 FIFA Prvenstva sveta (Tajland 2012).

ANGAŽMAN U FSS:

Od 2016. obavljao funkciju koordinatora za Futsal u FSS.

Managment

Andreja Milutinović

Jedan od najpriznatijih evropskih stručanjaka u oblasti pripreme i oporavka sportista.

Andreja Milutinović je rođen 15. avgusta 1979. godine u Kragujevcu. Diplomirao je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu 2003. godine, gde je kasnije završio i master u oblasti sporta i fizičkog vaspitanja, pored toga ima i diplomu medicinske škole za fizioterapeute.

U karijeri dugoj više od dve decenije postigao je vrhunac u individualnom radu sa velikim brojem fudbalskih asova među kojima su i brojni reprezentativci Srbije. Uz njih na listi se nalaze i mnoga druga poznata, velika imena poput Đanluiđija Bufona, Mohameda Salaha ili Luke Modrića.

Profesor Milutinović je osim individualnih imao i klupske angažmane od kojih se svakako izdvaja period koji je proveo u jednom od najpoznatijih klubova na svetu, višestrukom prvaku Italije i evrpskom šampionu Interu iz Milana. Radio je takođe u Metalistu iz Harkova, a bio je deo stručnih štabova reprezentacija Rusije i Ukrajine. U jednom periodu imao je angažman i u mladoj reprezenaciji Srbije.

Managment

Goran Grkinić

Goran Grkinić je rođen 1.juna 1979. godine. Fudbalsku karijeru počeo je u FK Zemun gde je prošao sve kategorije i odigrao više od 130 utakmica u elitnom rangu takmičenja. Karijeru nastavlja u inostranstvu gde je nastupao za portugalski Maritimo, kiparski Etnikos, mađarski Kečkemet i slovački Senec.

Po okončanju fudbalske karijere 2010. godine u FK Zemun, bavio se aktivno i veoma uspešno poslom fudbalskog agenta, sve do 2014. godine kada su ga menadžerske i organizacione sposobnosti preporučile FK Voždovac, koji je izrazio želju da ga angažuje na mesto generalnog direktora kluba. Smatrajući FK Voždovac za veoma perspektivnom, zdravom fudbalskom sredinom i klubom u usponu sa dobrom infrastrukturom, spremnim da sprovede višegodišnji plan razvoja, prihvata ponudu za ulogu koja je podrazumevala obaveze generalnog direktora kluba i sportskog direktora. Uz imenovanje novih kadrova, trenera, u omladinskoj školi i primenu najmodernijih metoda rada sa mlađim kategorijama, koje su u rangu sa najvećim klubovima u Evropi, klub je za samo četiri godine dostigao zavidan nivo i postigao rezultate vredne pažnje domaće, ali i evropske javnosti. Akademija FK Voždovac lansirala je sjajne talente, a klub je ostvario najveći transfer u svojoj istoriji, jedan od najvećih na srpskom tržištu, nestvaran za klubove ranga FK Voždovac. Afirmacijom mladih igrača i odličnim poslovanjem klub je ostvario veliki broj odličnih transfera koji su omogućili FK Voždovac stabilnost u radu i funkcionisanju.

FK Voždovac je od 2014. godine prešao put od kluba koji se borio za opstanak do kluba koji je tri puta izborio plasman u plej-of elitnog takmičenja, bio učesnik polufinala Kupa Srbije a tokom tih sezona klub koji je ostvario nekoliko velikih pobeda protiv najvećih klubova u Srbiji, Partizana i Crvena zvezde. Od 2019. godine na poziv odgovornih ljudi u Fudbalskom savezu Srbije nalazi se na funkciji koordinatora mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije.