А селекција

Славољуб Муслин и Бранислав Ивановић

10.06.2017.

Спремни смо и верујемо да ћемо против Велса, надамо се пред пуним трибинама, одиграти добро и остварити резултат који желимо

Најбоља репрезентација Србије у недељу, 11.јуна (20,45) игра можда једну од кључних утакмица на путу до Светског првенства у Русији, против Велса на стадиону „Рајко Митић“, а последњи прес пред овај дуел осржали су селектор Славољуб Муслин и капитен Бранислав Ивановић…
-Прошле су брзо две недеље, од дана када смо се окупили. Све је било добро, осим оних уводних проблема због повреда, када Фејса и Радоја нису могли да остану са нама.Других проблема нисмо имали, спремали смо као и увек, а оно што ме радује јесте присутна жеља играча за доказивањем иако ова утакмица долази на крају сезоне. Добро смо одрадили овај период и добро се спремили за меч са Велшанима.Спремни смо и сигуран сам да ћемо сутра, пред надам се пуним стадионом, одиграти како треба.Наравно, наш циљ је познат, то су три бода и уверен сам да ће момци дати свој максимум како би победили и освојили бодове који су нам неопходни за пласман на Светско првенство. Знамо да имамо јаког противника који има искуства за овакве утакмице, ривала који је показао квалитет на Европском првенству, али имамо и ми своје адуте и квалитете које смо показали у претходним утакмицама. Због тога и јесмо на првом месту наше групе и учинићемо све да на том месту и останемо – рекао је у уводном делу конференције за медије, селектор Славољуб Муслин.
Бранислав Ивановић је у свом уводу био кратак и јасан…
-Спремни смо као екипа и надам се да ћемо на терену учинити све што је неопходно како би остварили позитиван резултат-пренео је расположење саиграча капитен Бранислав Ивановић.
Велшке представнике медија интересовало је, да ли она висока победа у Новом Саду од 6:1 може да има било какав утицај на сутрашња дешавања на стадиону Рајко Митић?
-Свака утакмица је за себе, посебна и не може да се говори о ономе што је било. Од тада је Велс био учесник Европског првенства и показао велики квалитет. Ради се о веома доброј селекцији, а ми не размишљамо о ономе што је било већ смо фокусирани само на сутрашњи меч. Имамо испред себе веома компактан тим и знамо да нас очекује веома тежак задатак – рекао је Бранислав Ивановић.

Славољуб Муслин је нагласио да је до сада у току квалификација било много више позитивних ствари у односу на неке испољене недостатке који су захваљујући тимском раду били анулирани…
-Немам много замерки на досадашње игре и учинак мојих играча. Можда бих могао да издвојим лош почетак у мечу са Грузијом и неке индивидуалне грешке, али сатисфакцију смо добили на другим пољима. При томе мислим на велику борбеност и компактност коју су момци показали када је то било најважније,као и ефикасност коју су момци демонстрирали у претходним утакмицама.
А када је у питању рецепт за победу против неугодних Велшана селектор нема дилему…
-Потребно је да свих 90 минута одиграмо на нашем нивоу, јер смо у неким мечевима имали малих амплитуда. Сада треба да држимо висок ритам, за тако нешто смо способни и уколико желимо три бода, а они су нам циљ, онда морамо да имамо концентрацију све време.
Када се ради о тиму који ће почети утакмицу, селектор не крије да је имао своју визију…
-Од дана када смо завршили меч у Грузији почели смо припреме за утакмицу са Велсом, радили анализу и њихове игре и наших захтева. Немам, дакле, никаквих дилема, ствари су за мене јасне – нагласио је Славољуб Муслин.
Интересантно је било и питање упућено капитену Ивановићу, да ли је лакше попети се на прво место или га сачувати…
-Искрено, није лако ни једно ни друго. У групи у којој се налазимо до сада смо урадили добар посао, али ништа нисмо завршили, напротив. Како се ближи крај квалификација, притисак је све већи, сваки меч има посебну тежину а овај дуел представља можда један од кључних момената у овим квалификацијама, али и за ову генерацију наших играча.Учинићемо све да останемо на првом месту, али морамо до краја да будемо опрезни – јасан је Бранислав Ивановић.
Премијерни дуел са Републиком Ирском пратио је мали број гледалаца, тада је било и велико невреме, а сада се дефинитивно тражи карта више за једну утакмицу најбољег државног тима…
-Евидентно је да у овом тренутку валада позитивна еуфорија око националног тима. То је све последица резултата које смо остварили и свакако заслуга свих нас. Поверење се стиче јако тешко, потребно је побеђивати из меча у меч, како би навијачи почели да верују у нас и оно што радимо. Важно је да их не разочарамо по питању борбености и понашања на терену, а нема сумње да ће нам они сада бити велика подршка – рекао је Бранислав Ивановић.

Селектор Славољуб Муслин је на крају одговорио на питање домаћих новинара које се односило на минули ток квалификација…
-Много тога се променило од дана када смо ја и моји сарадници заједно са овим момцима. Када се ради о самој организацији игре, која је чвршћа и боља, вери у себе и свој квалитет који је долазио до изражаја онда када је то било најважније. Да ли је то против Велса у Кардифу или Грузије у Тбилисију или као у случају против Републике Ирске у првој утакмици када смо губили а онда се вратили у игру. И увек се видео напредак, како на тренинзима, тако и утакмицама.А наравно, можемо и још боље и још више.
Као закључак уследила је јасна порука селектора…
-Мислим да смо по свему приказаном најквалитетнија репрезентација у групи, имамо добре играче, а оно што морамо да поправимо, јесте да смањимо ризик од тих индивидуалних грешака и да их елиминишемо. Можемо да будемо и још ефикаснији без обзира на чињеницу да их и сада доста постижемо. Све, дакле,зависи само од нас и уколико будемо прави до краја, мислим да можемо да завршимо квалификације на првом месту- закључио је Славољуб Муслин.