Media

СИСТЕМ АКРЕДИТОВАЊА МЕДИЈА | ЖЕНСКА А РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП

14.09.2020.

Услед специфичних околности у којима се налазимо због епидемије вируса COVID – 19, мера и наредби заштите Владе Републике Србије као и УЕФА протокола систем акредитовања за утакмицу Србија – Француска, квалификације за ЕП (18. септембар, стадион ”Градски” у Суботици, 21.00 час, директан пренос телевизија Арена спорт) биће отворен од понедељка 14. до среде 16. септембра и огранизован на следећи начин:

Максималан број акредитација које смо у овом тренутку у могућности да обезбедимо у складу са свим мерама заштите је 10 за извештаче у новинарској ложи односно 12 за фоторепортере. Акредитације ћемо делити медијима у просторијама ФС Србије, Теразије 3, девети спрат, у четвртак 17. септембра од 10 до 15 часова и на стадиону, улаз за медије, два сата пред почетак утакмице. Улаз за новинаре и за фоторепортере је на западној трибини стадиона, ВИП сектор.

НОВИНАРИ

У односу на расположиви капацитет биће омогућена једна акредитација по редакцији односно медију.

Телевизијама које нису власници ТВ права неће бити дозвољно уношење камера на стадион самим тим ни присуство сниматеља. Обзиром на то да нема микс зоне по завршетку утакмице и да је на стадиону могуће снимати искључиво конференцију за медије по завршетку утакмице, ФС Србије ће преко свог сајта и youtube канала обезбедити преузимање материјала у најбржем могућем року од завршетка и једне и друге конференције.

Приликом уласка на стадион биће мерена телесна температура уз обавезно попуњавање упитника у вези са вирусом COVID – 19 и лични потпис.

На стадиону је непходно поштовати дистанцу од 2 метра.

Сваки новинар ће имати четири метра квадратног простора на позицији са које извештава.

Од уласка на стадион ношење маски је обавезно и споља и унутра.

У новинарској ложи са спољне стране биће означена места предвиђена за новинаре која ће морати стриктно да се поштују.

ФОТОРЕПОРТЕРИ

Фоторепортери ће приликом уласка на стадион преузимати маркере, уз обавезан увид у лични и професионални докумет. Пре преузимања маркера неопходно је приложити професионални документ који ће бити враћен по завршетку утакмице.

Приликом уласка на стадион биће мерена телесна температура уз обавезно попуњавање упитника у вези са вирусом COVID – 19 и лични потпис.

На свакој страни терена у току утакмице је могуће присуство максимално осам фоторепортера по четири у сваком ћошку уз размак од два метра.

Ношење маски је обавезно.

Мењање позиција је могуће искључиво у полувремену и то преко атлетске стазе ка истичној трибини.

Кретање фоторепортера је дозвољено искључиво у зони 2.

Излазак са стадиона је исти као и улазак.

Није дозвољено фотографисање конференције за медије по завршетку утакмице осим за фоторепортере ФС Србије.

Што се тиче осталих процедура у вези са системом акредитовања неопходно је да за вашег извештача пошаљете податке на меморандуму фирме и са званичне мејл адресе.

Захтев мора да садржи име и презиме извештача, фотографију извештача, позицију на стадиону (принт и електонски медији за новинарску ложу, фоторепортери за позицију на терену).

Фудбалски савез Србије задржава право да утврди коначан број издатих акредитација у складу са расположивим капацитетом и следећим приоритетима:

Медијски партнери ФСС

Спортске редакције, односно медији

Остали информативни медији, у складу са тиражом и утицајем на медијском тржишту

Ваше захтеве можете слати на мејл [email protected] и још једном вас молим да се придржавате наведених временских рокова, у супротном неће вам бити издата акредитација. Свака злоупотреба биће санкционисана одузимањем права на акредитовање и пријавом у УЕФА. Контрола ће бити обављена на улазу.

Информацију о томе да ли је одобрена акредитација можете добити позивом на број +38164 818 0108.