Media

СИСТЕМ АКРЕДИТОВАЊА МЕДИЈА | А РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ЛИГА НАЦИЈА - U21 КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП

25.08.2020.

Услед специфичних околности у којима се налазимо због епидемије вируса COVID – 19, мера и наредби заштите Владе Републике Србије као и УЕФА протокола систем акредитовања биће огранизован на следећи начин:
Србија – Турска (6. септембар, стадион “Рајко Митић” у Београду, 20.45 директан пренос телевизија Нова С)
Систем акредитовања биће отворен од среде 26. августа до понедељка 31. августа.
Максималан број акредитација које смо у овом тренутку у могућности да обезбедимо у складу са свим мерама заштите је 50 за извештаче у новинарској ложи односно десет за фоторепортере. Акредитације ћемо делити медијима у просторијама ФС Србије, Теразије 3, девети спрат, у суботу 5. септембра од 10 до 15 часова.
НОВИНАРИ
У односу на расположиви капацитет биће омогућена једна акредитација по редакцији односно медију.
Телевизијама које нису власници ТВ права неће бити дозвољно уношење камера на стадион самим тим ни присуство сниматеља. Обзиром на то да нема микс зоне по завршетку утакмице и да је на стадиону могуће снимати искључиво конференцију за медије по завршетку утакмице, ФС Србије ће преко свог сајта и youtube канала обезбедити преузимање материјала у најбржем могућем року од завршетка и једне и друге конференције.
Приликом уласка на стадион биће мерена телесна температура уз обавезно попуњавање упитника у вези са вирусом COVID – 19 и лични потпис.
На стадиону је непходно поштовати дистанцу од 2 метра.
Сваки новинар ће имати четири метра квадратног простора на позицији са које извештава.
Од уласка на стадион ношење маски је обавезно и споља и унутра.
У новинарској ложи са спољне стране биће означена места предвиђена за новинаре која ће морати стриктно да се поштују.
ФОТОРЕПОРТЕРИ
Фоторепортери улазе на стадион кроз службени улаз “ФК Црвена звезда” (западна трибина) где ће преузети маркере.
Приликом уласка на стадион биће мерена телесна температура уз обавезно попуњавање упитника у вези са вирусом COVID – 19 и лични потпис.
По силаску са степеница имаће могућност да кроз пролаз са леве или десне стране (не преко, већ испод терена) оду до излаза (жуте капије) у зону 2 (зелена зона) на позиције које су предвиђене за фоторепортере.

На свакој страни терена у току утакмице је могуће присуство максимално осам фоторепортера по четири у сваком ћошку уз размак од два метра.

Ношење маски је оабевезно.
Мењање позиција је могуће искључиво у полувремену и то преко атлетске стазе ка истичној трибини.
Кретање фоторепортера је дозвољено искључиво у зони 2.
Излазак са стадиона је исти као и улазак.
Није дозвољено фотографисање конференције за медије по завршетку утакмице осим за фоторепортере ФС Србије који ће проследити медијма комплетан материјал медијима преко свог сајта у најбржем могућем року.

НАПОМЕНА: ФС Србије ће преко свог сајта такође обезбедити преузимање фотографија са утакмице у најбржем могућем року од завршетка првог и другог полувремена.
Што се тиче осталих процедура у вези са системом акредитовања неопходно је да за вашег извештача пошаљете податке на меморандуму фирме и са званичне мејл адресе.
Захтев мора да садржи име и презиме извештача, фотографију извештача, позицију на стадиону (принт и електонски медији за новинарску ложу, фоторепортери за позицију на терену).
Фудбалски савез Србије задржава право да утврди коначан број издатих акредитација у складу са расположивим капацитетом и следећим приоритетима:
Медијски партнери ФСС
Спортске редакције, односно медији
Остали информативни медији, у складу са тиражом и утицајем на медијском тржишту
Ваше захтеве можете слати на мејл [email protected] и још једном вас молим да се придржавате наведених временских рокова, у супротном неће вам бити издата акредитација. Свака злоупотреба биће санкционисана одузимањем права на акредитовање и пријавом у УЕФА. Контрола ће бити обављена на улазу.
Информацију о томе да ли је одобрена акредитација можете добити позивом на број +38164 818 0139.
Србија – Бугарска (стадион “ФК Металац” у Горњем Милановцу, 8. септембар, 20.00, директан пренос телевизија “Арена спорт”).
Што се тиче система акредитовања у односу на мере заштите и наредбе Владе Републике Србије и протоколе УЕФА правила су иста као и за утакмицу А тима против Турске.
Уз ту разлику што је капацитет стадиона предвиђен за медије у Горњем Милановцу далеко мањи него на стадиону “Рајко Митић” тако ће за новинаре бити обезбеђено десет акредитација, а за фоторепортере шест. Систем акредитовања биће отворен од 26. до 31. августа, док ће се акредитације делити 8. септембра  на стадиону “ФК Металац” на улазу за медије два сата пред почетак утакмице.
_____________________________________________________________________
Русија – Србија (3. септембар, Москва, 20.45, Dinamo Central Stadium)
Према информацијама које смо добили од службе за акредитовање медија ФС Русије за новинаре из Србије који ће евентуално путовати на утакмицу у Москву опредељено је осам места. Рок за пријаву је понедељак 31. август, преко мејла [email protected] . Исти мејл је валидан и за пријаву фоторепортера, али је рок за фоторепортере до петка 28. августа. За фоторепортере је опредељено четири места уз обавезан PCR тест који не сме да буде старији од 72 сата у односу на време одигравања утакмице.