А селекција

СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ У РИМУ | СТОЈКОВИЋ НА „ОЛИМПИКУ" ГЛЕДАО ЛАЦИО - ВЕРОНА

12.09.2022.

Још само седам дана остало је до почетка припрема и окупљања репрезентативаца Србије за последње две утакмице у овом циклусу Лиге нација, а селектор нашег националног тима Драган Стојковић овог викенда бораво је у Риму како би на лицу места испратио форму наших репрезентативаца.

 

На стадиону „Олимпико“ гледао је утакмицу 6. кола Серије А  Лацио – Верона (2:0), самим тим и тројицу репрезентативаца наше земље, Сергеја Милинковића Савића у дресу домаћег тима, односно Дарка Лазовића и Ивана Илића у гостујућој екипи. У свечаној ложи „Олимпика” Стојковић је имао пријатељске и срдачне разговоре са угледним и уваженим људима из света фудбала међу којима су председник Лација Клаудио Лотито и спортски директор Игли Таре.

 


Селектор је на путу био поново у друштву помоћника Братислава Живковића, са којим  је недавно гледао утакмице у Фиренци (Фјорентина – Кремонезе) и у Милану (Милан – Удинезе). Ускоро следи и одлазак у Торино, где Србија такође има запажен број репрезентативаца. У Јувентусу Филипа Костића и Душана Влаховића, а у Торину Сашу Лукића, Вању Милинковића Савића и Немању Радоњића. 

После утакмице Стојковић и Живковић су искористили време како би у опуштеној атмосфери прошетали римским улицама са звездом Лација Сергејом Милинковићем Савићем. Касније су били и на вечери, а због клупских обавеза Лазовић и Илић нису били у могућности да им се придруже, јер су по завршетку меча морали назад у Верону.

 

Србију ускоро у завршници Лиге нација и борби за највиши пласман очекују мечеви у Београду против Шведске (24. септембар) па три дана касније против Норвешке у Ослу.