Вести

СЕЛЕКТОР ПРЕДРАГ ГРОЗДАНОВИЋ И КАПИТЕН ВИОЛЕТА СЛОВИЋ ПРЕД МЕЧ СА НЕМАЧКОМ | НИЈЕ ДАН ОДЛУКЕ, АЛИ МОЖЕ БИТИ ДАН ЗА ИСТОРИЈУ, ДАН КОЈИ ЋЕ ДА СЕ ПАМТИ (ВИДЕО)

11.04.2022.

Није дан одлуке, али може бити дан за историју, дан који ће да се памти. Најбоља женска репрезентација Србије игра 12. априла (16,00) важан меч у квалификацијама за Првенство света против Немачке, меч који може наше девојке да приближи баражу за одлазак на самит најбољих селекција света. О дуелу који изазива пажњу фудбалске јавности говорили су селектор Предраг Гроздановић и капитен Виолета Словић.

-Очекује нас спектакл, меч против репрезентације која представља велесилу у мушком, али и женском фудбалу. Надам се да ћемо успети да учинимо нешто велико. Немачка је свакако фаворит, али репрезентација Србије показала је да може да игра против сваке селекције. Не плашимо се великих селекција, сазрели смо као тим, много смо порасли и с правом се надамо лепим стварима. Верујем у девојке, верујем у ово што оне раде, показале су квалитет у овим квалификацијама. Заједно смо већ три године, а интересантно је да током свих окупљања, никада још нисмо били комплетни. И никада нисмо тражили алиби, напротив, садстав који је био на располагању био је увек и најбољи. И сада смо без осам играчица, али немам ни промил сумње да ће оне девојке које добију поверење, пружити свој максимум. Покушаће да направе један један велики резултат, резултат који би ушао у историју женског фудбала. До сада смо остварили свој циљ, а то је да дођемо у ситуацију да се боримо за бараж са селекцијом Португалије. Тај меч се игра у септембру, а уколико би славили, дефинитивно би остварили највећи успех у историји женског фудбала у Србији. Пласман у бараж који се игра у октобру донео би ново узбуђење и прилику да остваримо своје снове. Србија има нешто што друге репрезентације немају и мислим да ће девојке сутра то и показати на терену. Да ће једна светска велесила у фудбалу имато проблема са Србијом. Много смо зноја пролили да би дошли у прилику да будемо конкурентни најбљим селекцијама света, ишли смо корак по корак и дошли на један озбиљан ниво – изјавио је Предраг Гроздановић, селектор репрезентације Србије.

Капитен Виолета Словић је прави лидер ове генерације…

-Имамо довољно самопоуздања пред овако важан меч, иза нас је шест победа у низу. Респектујемо селекцију Немачке, али знамо колико смо до сада рада уложили како би дошли у ситуацију да се боримо та бараж. Морамо бити стрпљиви и чекати своје шансе које ће се указати. То је пут до позитивног резултата. Девојке су свесне значаја овог меча и на неки начин судбина женског фудбала је у нашим рукама. Желимо да постигнемо историјски резултата и будемо прва генерација која ће учествовати на највећем такмичењу – рекла је Виолета Словић, капитен Србије.

У дуелу који се играо у Немачкој, Србија је била у плусу за један гол после првих 45 минута игре, али у наставку је дошло до преокрета и убедљиве победе домаћина.

-Имали смо предност, али уследио је пад у игри, тада можда и због мало слабије клупе. Нешто слично сада нећемо дозволити, паметнији смо и искуснији за тај меч, другачије ћемо се понашати. Оно што је сигурно то је да се нећемо бранити, играћемо нападачки, верујем да ће бити ефикасна утакмица. Жеља нам је да се реванширамо Немицама за пораз у том мечу – не оставља дилему селектор Предраг Гроздановић.