У 21

Селектор Ненад Лалатовић: Нисмо заслужили овакав пораз

17.06.2017.

Србија је по свему приказаном у мечу са Португалом заслужила много више, а то је констатовао и селектор Ненад Лалатовић по завршетку утакмице.
-Честитао бих репрезентацији Португала на победи. Мислим да је публика могла да ужива у игри две репрезентације. Прво полувреме је играно у тешким условима, а ми смо имали велику прилику коју нисмо искористили. Да смо постигли гол, мислим да би ток утакмице био сигурно другачији. Жалим за том шансом, а онда смо практично из наше грешке примили гол.
Лоше смо реаговали у нашој задњој линији, где смо „дали лопту“ противничком играчу и примили гол.
У другом делу игре уследиле сду измене…
-У наставку нам се догодио хендикеп, повредио се Чаврић, а уласком Плавшића били смо хитрији, агресивнији, правили смо више проблема репрезентацији Португала. Направили смо још једну ротацију на средини терена и мислим да смо све време нападали, Португал се бранио, играо на полу контру и контру. Имали смо поново две велике прилике, прво Грујић, онда и Радоњић. Штета, заиста велика штета, заслужили смо много више.

Португал је стигао и до другог гола…
-Кад не искористите три лепе шансе, онда опет следи казна, Португал је показао зашто није изгубио две године. Немам шта да замерим мојим момцима, поготово у другом полувремену. Мислим да смо нападали, да смо одиграли јако добро, али …Сада се окрећемо другој утакмици против Македоније и желимо да дамо све од себе да победимо у том мечу.
Остаје горак укус, јер се заслужило много више…
-То је фудбал. Мислим да нисмо заслужили да изгубимо 2:0, јер смо буквално примили гол после једног шута и наше грешке, а ми смо имали и „један на један“ па шансу главом…Све би другачије било, зато остаје жал. Поготово што нисмо искористили најбољу прилику код резултата 0:0. Идемо, ипак, даље, не вреди сада да жалимо, окрећемо се Македонији – рекао је Ненад Лалатовић.