А селекција

Селектoр Млaден Крстaјић сaoпштиo списак игрaчa зa oктoбaрске дуеле у Лиги нaцијa прoтив Црне Гoре и Румуније

28.09.2018.

Селектoр Млaден Крстaјић сaoпштиo је списaк игрaчa зa oктoбaрске мечеве у Лиги нaцијa, прoтив Црне Гoре у Пoдгoрици и Румуније у Букурешту.

На добро посећеној конференцији за медије у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, селектор је одговарао на питања новинара…

Може ли Србија да игра са два шпица…

-И Пријовић и Митровић су важни играчи за репрезентацију.Ми до сада нисмо играли у том систему, али пред нама су две важне утакмице, видећемо како ће се ствари одвијати на терену и није немогуће да у неком тренутку заиграмо и са два нападача.

Око наступа појединих играча…

-Једноставно, преко неких ствари прелазим. Мора да се зна да је Србија изнад свих нас. Конкретно, прича око Гаћиновића, изјава која је осванула у нашим медијима није верно пренесена. Миливојевић? Лука је одличан момак, прави фајтер играч, не треба трошити речи када је он у питању.Мислим да после свега треба да гледамо само напред. Уверен сам да сви желимо добар резултат и већ у Црној Гори идемо на победу. Увек верујем у своју екипу. Србија иде у Подгорицу да направи добар резултат, а свесни смо да нас тамо очекује паклена атмосфера.

Миленковић, десни бек или штопер…Зна ли се састав за меч у Црној Гори?

-Што се тиче састава који ће почети меч у Подгорици, стручни штаб и ја већ знамо тим…А тим броји 23 играча, желим да се сви осећају добро. Без обзира на позицију и захтеве. Важно је да имамо добру атмосферу. Миленковић? Огроман је потенцијал, треба још да ради, волео бих да у Фиорентини игра на централном беку, али ситуација је таква, а можда ће једног дана бити баш на позицији која је нама потребна у репрезентацији. Добро је да може да одговори на обе позиције.

Да ли су наредна два меча кључна..

-Свака наредна утамица је кључна.А нећу рећи ништа ново, и пре старта ми, Румунија и Црна Гора били смо виђени као главни фаворити за прво место.

На списку нема Луке Јовића…

-Имамо договор са Гораном Ђоровићем, који много добро ради свој посао, да у овом тренутку буде у младој селекцији….

Схватају ли играчи да је пут преко Лиге нација лакши до Европског првенства него кроз квалификације…

-Ово је процес…да кроз Лигу нација пружимо шансу и млађим играчима, а опет да остваримо и добар, жељени резултат.Поновићу, идемо у Црну Гору и Румунију да победимо. И нема алибија, за све сам ја одговоран – закључио је селектор Младен Крстајић.