А селекција

СЕЛЕКТОР ЉУБИША ТУМБАКОВИЋ У ИНТЕРВЈУУ ЗА УЕФА: ПРОТИВ НОРВЕШКЕ ТРЕБАЋЕ НАМ ПУНО ВИШЕ МИТРОВИЋА (ВИДЕО)

22.11.2019.

Селектор репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић дао је, по окончању жреба плеј -оф баража за пласман на Првенство Европе, интервју за УЕФА који преносимо у целости.

О ривалу у полуфиналу баража за пласман на Првенство Европе…

„Играмо против једне сјајне екипе и ако смо некога најмање желели у овом баражу онда је то Норвешка. Добили смо једну добру екипу која се налази у резултатском успону. У квалификацијама за Првенство Европе показали су да се ради о једној интересантној групи играча, компактној, стабилној, а у исто време имају играче који завређују посебну пажњу. Ми ћемо учинити све да се наметнемо снагом нашег квалитета, начином игре и дођемо до финала“- рекао је селектор Србије.

Како ће Србија да се спреми за дуел у Ослу…

„Сам карактер утакмице, односно да се игра само један меч, дефинише начин на који ћемо играти. Покушаћемо да се наметнемо нашим квалитетом, у исто време све оно што је добро код Норвешке анулирамо“.

Митровић је најбољи стрелац…

„Он је један део нашег најквалитетнијег тима, а оно што је добро код њега јесте што се стално доказује. Важно је да добар континуитет одржи до марта, чак и касније, јер он је за нас капиталан. Међутим, против Норвешке требаће нам пуно више Митровића, да подигнемо ниво форме и осталих играча који евентуално могу да буду велика опасност за репрезентацију Норвешке“.

Колико би значио пласман на ЕУРО…

“ Јако пуно. Србија 20 година није била на Првенству Европе, добили би континуитет, били смо на Светском, сада би отишли на Европско првенство. У исто време спорт у Србији је на једном врло завидном нивоу и публика зна да препозна квалитет, зато би добро било да ми својим резултатом приближимо публику нашој репрезентацији. Све ћемо учинити да дођемо до тог резултата и пласирамо се на Европско првенство“- закључио је Љубиша Тумбаковић.