Вести

СЕЛЕКТОР U21 ИЛИЈА СТОЛИЦА | МОЈА ФИЛОЗОФИЈА ЈЕ ДА УВЕК БУДЕМО СУПЕРИОРНИ У ОДНОСУ НА ПРОТИВНИКА

12.10.2019.

После лошег старта, млада репрезентација Србије поново је у игри за пласман на Првенство Европе, а све захваљујући доброј игри и победи на веома неугодном гостовању у Софији против селекције Бугарске. Селектор Илија Столица је дан после велике победе истакао добар приступ играча, истовремено нагласио да је све ово само почетак дугог пута…

-Мој осећај би исти био и да смо изгубили или победили, а да смо имали овакав приступ какав су играчи имали…однос , став према обавезама…све се заокружило постизањем гола и то радовање је било симбол свега што су они успели да ураде за кратко време, да се уједине око истог циља – рекао је Илија Столица.

Победа је можда била и императив, после лошег старта?

-Лепа ствар је што је победа дошла већ у првој утакмици, али смо сви свесни да је ово само почетак и да нас чека много посла. Најбитније је да смо темље поставили како треба. Ја се трудим да императив те врсте не треба да постоји код играча, већ да неке наше захтеве које имамо а то је квалитетна игра , испунимо на терену,. а резултат ће доћи.

Играчима похвале за игру, приступ?

-Мени је главни циљ да игру, односно ниво игре подигнемо на тај ниво да људи почну  да долазе да нас гледају и да се и интересују јер знају да ће репрезентација увек ићи на то да надигра противника. У току саме утакмице смо причали да се види да деца покушавају да спроведу све што смо три, четири дана планирали и да ће бити награђени у неком тренутку. Видело се јасно на терену да имамо став какав треба да има једна победничка екипа, награђени смо на крају, али мислим да смо то и заслужили.

Имали смо већи посед, бројали прилике, али претили су и Бугари?

-Када сам гледао статистику после меча видео сам да су Бугари имали само један ударац у оквир гола, и једни и други имали смо по једну стативу, а ми шест шутева у оквир гола, 12 укупно. Имали смо и бољи посед лопте, тако да су те разлике биле огромне. Ти подаци нису од суштинског значаја за резултат у фудбалу, али се уклапају у моју филозофију и настојање да увек будемо суперорни у односу на противника у сваком сегменту игре – рекао је Илија Столица.

Наредни ривал „орлићима“ у квалификацијама за Првенство Европе биће Пољска, 15.октобра у Лођу.