Arkhiva

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

28.05.2019.

FSS zajedno sa Zajednicom i klubovima pokrenuo važan projekat – u novu sezonu sa najsavremenijim terenima i boljim stadionima!

Jedan od najvećikh problema sa kojima se suočava srpski fudbal jeste neodgovarajuća fudbalska infrastruktura. To se pre svega odnosi na stadione koji su građeni pre više od 50 godina, ali i na terene koji su u jako lošem stanju, daleko ispod standarda koje savremeni fudbal zakhteva.

Na inicijativu FSS klubovi će iskoristiti pauzu između dva prvenstva da rekontruišu svoje glavne terene i postave nove travnate podloge. Novi tereni u skladu sa najsavremenijim zakhtevima i standardima biće postavljeni u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kruševcu, Surdulici, Ivanjici, Lučanima, Šapcu… Realizacija ovog veoma važnog projekta već je u toku, a radovi su započeti na stadionima Napretka, Partizana i Voždovca. FSS će narednikh dana potpisati ugovore sa velikim brojem klubova, a predviđeni su radovi na sanaciji drenaže, postavljanju savremenikh zalivnikh sistema i nove travnate podloge najvišeg kvaliteta. Na nekim stadionima će biti ugrađeni i grejači terena, a mnogi klubovi će uložiti značajna sredstva i na unapređenje pratećikh sadržaja (tribine, sedišta, svlačionice, semafori, pomoćni tereni…). Pored Superligaša, pomoć će dobiti i prvoligaški klubovi. Namera saveza je da se klubovi u novoj sezoni nadmeću na novim, savremenim terenima kako bi kvalitet fudbala bio na višem nivou. FSS će pratiti realizaciju ovog veoma važnog projekta i prezentirati javnosti više detalja u narednim danima.