Развојни турнир УЕФА за младе футсалере у Врњачкој Бањи

11.05.2017.

Под покровитељством УЕФА и у организацији Фудбалског савеза Србије, у среду је у Врњачкој Бањи почео Развојни турнир УЕФА за младе футсалере, узраста до 17 година. То је први, пионирски корак у формирању селекције Србије и ширењу популаризације футсала. На окупу су се нашли тимови Русије, Румуније, Казахстана и наравно наши дечаци, које предводи селектор Владимир Јовановић.
Превасходни циљ ове смотре је упознавање, дружење и окупљање најперспективнијих играча, а све са намером да створимо базу, планирамо и припремимо талентоване играче за спортску будућност и фудбалска искушења, која их очекују у сениорској конкуренцији. Акција је почела пре шездесетак дана, када је формирана прва група на основу утисака стручњака и препорука широм Србије. Ангажовани су Горан Иванчић, селектор „А“ тима Србије и Бојан Павићевић, координатор за футсал ФСС, који су и присуствовали мечевима у Хали „Владе Дивац“ у Врњачкој Бањи.


Иако резултат није у првом плану, ваља евидентирати да је у дебитантском мечу, селекција Србије убедљиво победила Казахстан (8:1), док су млади футсалери Русије били много бољи од Румуније (14:3).
У четвртак су одиграни мечеви: Румунија – Казахстан (4:1) и Србија – Русија (2:5). Турнир се завршава у суботу, утакмицама: Русија – Казахстан (15:00) и Србија – Румунија (19:00). Улаз је бесплатан…