Вести

РАЗРЕШЕН ДУШАН ЂОРЂЕВИЋ | НОВИ СЕЛЕКТОР U21 ЉУБИНКО ДРУЛОВИЋ

31.10.2023.

На састанку Одбора за хитна питања ФСС донета је одлука о разрешењу селектора младе репрезентације Душана Ђорђевића. Истовремено, усвојен је предлог Стручног одбора да нови селектор селекције до 21 године буде досадашњи члан стручног штаба наше А репрезентације Љубинко Друловић.

„После три меча, две победе и једног превисоког пораза од Енглеске, ово је логична одлука. Не бежим од кривице и апсолутно сам свестан одговорности у овом деликатном тренутку. Свом колеги Љубинку Друловићу желим од свег срца да са овим момцима успешно приведе крају квалификациони циклус и да се пласира на Европско првенство. Ништа још није изгубљено, имамо шест бодова и прилику да се и даље боримо за једно од прва два места у групи.“ – рекао је Душан Ђорђевић за сајт ФСС и захвалио се колегама и руководству на досадашњој сарадњи.
Директор спортског сектора ФСС Мирослав Тањга сматра да је оваква одлука Одбора за хитна питања била очекивана после тешког пораза у Енглеској:
„Мени је јако жао што смо морали да повучемо овај радикалан потез. Било би неодговорно и непринципјелно са наше стране да је резултат из Енглеске прошао без реакције. Преко неких ствари једноставно не можемо да пређемо. Ђорђевићу желимо све најбоље у наставку каријере, реч је о добром човеку и квалитетном стручњаку који је свестан деликатности ситуације у којој се нашла наша млада репрезентације” – рекао је Тањга и додао да је избор Љубинка Друловића био логичан предлог чланова Стручног одбора ФСС:
“Друловић се већ доказао у раду са млађим категоријама. Освојио је Европско првенство 2013. године са генерацијом наших Орлића која је две године касније чинила окосницу тима и на Светском првенству на Новом Зеланду. Има огромно играчко и тренерско искуство, радио је у последње време као члан стручног штаба Драгана Стојковића у А репрезентацији и као човек из система ФСС зна шта су захтеви и задаци на овако одговорној функцији. Јасно је да сви заједно морамо да му помогнемо, да што пре превазиђемо ову ситуацију и да већ против Енглеза у Бачкој Тополи и Луксембурга у Старој Пазови, наша млада репрезентација буде поново на висини задатка.” – поручио је Тањга.
После три одигране утакмице, Србија има шест бодова и налази се на деоби другог места са Енглеском, док је Украјина прва са максималним учинком и девет освојених бодова.
У новембарском термину квалификација, очекују нас два велика искушења на домаћем терену, 18. новембра у Бачкој Тополи против Енглеске и три дана касније у Старој Пазови против Луксембурга.
Завршни турнир Европског првенства одржава се у Словачкој 2025. године, а директан пласман обезбедиће победници група и три најбоље другопласиране репрезентације. Преосталих шест другопласираних селекција тражиће своју шансу у плеј-офу.