Vesti

PROFESOR JANKOVIĆ, POMOĆNIK SELEKTORA TUMBAKOVIĆA, RAZGOVARAO U AMSTERDAMU SA DUŠANOM TADIĆEM

15.08.2019.

 

Mnogo aktivnosti za članove stručnog štaba našeg najboljeg nacionalnog tima na čelu sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem, a sve kao uvod za septembarsko okupljanje i kvalifikacione duele sa Portugalom i Luksemburgom. I dok su sportski direktor Vladimir Matijašević i selektor Ljubiša Tumbaković boravili u Londonu, jedan od najbližih saradnika selektora, profesor Aleksandar Janković, otputovao je u Amsterdam gde je razgovarao sa kapitenom Ajaksa, Dušanom Tadićem.

Jedan od naših kapitena nalazi se na početku sezone u sjajnoj formi. Tome u prilog golovi i asistencije u dresu „kopljanika“ u uvodnim mečevima holandskog šampionata, ali i na evropskoj sceni, u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

-Utisak iz Amsterdama je takav da se lako vidi koliki je Dušan autoritet na terenu i van njega, kako predvodi Ajaks u igračkom, ali i ljudskom smislu.On je mladim igračima Ajaksa jedan ozbiljan, pravi putokaz. I to svima nama treba da imponuje, da naš igrač u tako velikom klubu, rekao bih, bude uzor kao igrač i ličnost.Te njegove karakteristike koje poseduje sigurno će i dalje da daju kvalitet i snagu za utakmice koje predstoje.I Ajaksu i našoj reprezentaciji. Dušan je optimista po pitanju onoga što nas očekuje, s jedne strane kada je u pitanju kvalitet naših igrača, ali istovremeno je i obazriv zbog situacije u kojoj se trenutno nalazimo s obzirom na broj osvojenih bodova. Ubeđen je da možemo da odigramo dobru utakmicu, kako protiv Portugala, tako i ostale utakmice u grupi – rekao je Aleksandar Janković koji je posmatrao duel Ajaks – Emen, susret u kome je Dušan Tadić ponovo briljirao.