Вести

ПРЕДРАГ ГРОЗДАНОВИЋ И НЕВЕНА ДАМЈАНОВИЋ ПРЕД МЕЧ СА ФРАНЦУСКОМ (ВИДЕО)

17.09.2020.

Пред најбољом женском репрезентацијом Србије налази се дуел (Градски стадион у Суботици, петак – 21,00) са једном од најбољих селекција света, репрезентацијом Француске, која је у мечу наше групе у квалификацијама за Првенство Европе, у првом мечу у Бордоу, остварила убедљиву победу. Тежак меч, али истовремено и најлакши, јер мотив је огроман, довољни су само име и квалитет ривала па да се пружи максимум. У најави меча о ономе што очекује Србију у овом дуелу, говоре селектор Предраг Гроздановић и сјајна играчица Невена Дамјановић.

-Играмо против репрезентације која је трећа на свету, постоји респект према Францускињама, али моје девојке су спремне и изузетно мотивисане за ову утакмицу. Треба, ипак, да нагласимо да нисмо комплетни и да имамо у саставу много младих играчица, али очекујем да старије играчице буду вође за млађе веојке. И заједно покушамо да остваримо што бољи резултат. Оно што могу да обећам то је да ће девојке да пруже свој максимум, покушаћемо да приредимо изненађење, али понављам Француска је фаворит – рекао је Предраг Гроздановић.

Невена Дамјановић слично размишља…

-Француска је једна од најбољих селекција на свету, имају велики број сјајних играчица и за нас је дуел са таквим тимом свакако велики изазов. Желимо да се представимо у што бољем светлу. У првом мечу поражене смо високим резултатом и све то нам даје додатни мотив да сада пружимо максимум. Морам да кажем да се враћамо на терен после дуже паузе због пандемије коронавируса и мало жалимо због чињенице да неће бити публике која би била уз нас – истакла је Невена Дамјановић.