У 19

После победе, пораз омладинаца у другој провери са Бугарском пред завршни круг квалификација за пласман на ЕП – 1:4 (0:3)

08.03.2018.

СТРЕЛЦИ: 1: 0 Кабов 18, 2:0 Кабов 32, 3:0 Јанчев 33, 3:1 Максимовић 62, 4:1 Живков 89. Стадион у Смитлију. Гледалаца: око 200. Судија: Дмитар Димитров. Жути картони: Дукић, Дунђерски, Јовановић. Црвени картон:Дунђерски, Николић, Јовановић (Србија).
БУГАРСКА: Дулгеров, Христов (од 67. Антов), Томбак, Вакаденов, Живков, Јанчев (од 52. Груев), Иванов, Кабов (од 65. Исуф), Борисов, Костадинов, Јанков (од 54. Гавов).Селектор Ангел Стојков.
СРБИЈА: Мићановић, Дунђерски (од 48. Ђорђевић), Иванчевић, Бошњак, Дукић (од 46. Митровић), Вукмановић (од 46. Величковић), Коцић (од 46. Николић), Мишковић, Радуловић (од 68. Јовељић), Максимовић, Јовановић.Селектор Милош Велебит.
Омладинска репрезентација Србије (генерација 1999.) после победе у првом тесту са Бугарском (1:0), поражена је од истог ривала у последњој провери пред завршни круг квалификација за пласман на Европско првенство и мечеве које изабраници селектора Милоша Велебита играју од 21. до 27. марта у Румунији.
Србија је у двомеч са Бугарима ушла са комбинованом селекцијом, јер Милош Велебит из објективних разлога није могао да рачуна на велики број играча који су наступали у првом кругу квалификација у Републици Ирској.
Дуел у Смитлију обиловао је са доста узбуђења, пре свега због лошег и тенденциозног суђења домаћег арбитра који није имао исте аршине, а резултат је могао бити и повољнији за нас да смо искористили бројне прилике у којима су се нашли Максимовић већ у уводним минутима меча, односно у другом делу игре Величковић, Радуловић, Јовељић, Јовановић…Углавном, Велебит је могао да се увери у могућности дебитаната и добије јасну слику пред оно што очекује ову генерацију у Румунији где ће нам ривали бити Украјина, Шведска и домаћа репрезентација. Од 13. до 15. марта у плану је још једно окупљање селекције у СЦ ФСС у Старој Пазови као последња припрема за други круг квалификација за пласман на Европско првенство.