Playmakers

Playmakers

УЕФА и Дизни креирали су Playmakers, највећи европски програм за девојчице који има за циљ да их оснажи да уз чаробни свет маште направе први корак на свом фудбалском путу. Србија је једна од седам земаља у којој ће Playmakers бити представљен ове године.

Шта је Playmakers?

Playmakers је спортска активност као ниједна друга. Намењена је девојчицама од пет до осам година и представља забаван и сигуран начин упознавањa фудбала кроз кретање, игру и магију Дизнијевог приповедања. Циљ програма је да оснажимо девојчице да буду здраве и самоуверене, да се спријатеље, науче важне животне вештине и заљубе се у фудбал.

Playmakers користи најновије истраживање о окружењу и тренерском приступу у коме девојчице најбоље уче и уживају у спорту. Дизајниран је тако да омогући девојчицама да први пут доживе фудбал кроз чари Дизнија, и то у окружењу посебно креираном за њих. Сваки десетонедељни наставни план и програм причаће различиту Дизнијеву причу са учесницaма који ће током сваког тренинга репродуковати део приче из филма. Први блок тренинга у оквиру програма инспирисан је Дизнијевим хит филмом – Невиђени 2.

.

Како се пријавити?

Први блок Playmakers почеће у септембру 2021. године. Више информација о томе где ће се тренинзи одржавати и како се пријавити ускоро ће бити објављено на сајту и друштвеним мрежама ФСС.

 

Детаљније на: uefa.com/playmakers