PlayMakers

ПРЕПОРУКА ЗА НАЈМЛАЂЕ | ИГРАЈТЕ СЕ КОД КУЋЕ УЗ PLAYMAKERS

05.05.2020.

УЕФА и Дизни подстичу децу широм Србије да буду ‘Невиђено’ активна код куће уз Playmakers

 

УЕФА је покренула Играјте се код куће уз Playmakers како би помогла деци широм Србије да се забаве док су код куће

 

Kампању подржава и српски репрезентативац и играч Манчестер Јунајтеда, Немања Матић, који има две ћерке и сина

Сада и деца у Србији могу да играју улоге својих омиљених јунака из Дизнијевог и Пиксаровог глобалног хита Невиђени 2, и тако остану активна и док су код куће, а све захваљујући новој иницијативи коју су покренули УЕФА и Дизни.

Играјте се код куће уз Playmakers је наставак првог паневропског програма УЕФА базичног фудбала за девојчице узраста од 5 до 8 година, – Playmakers, који користи чувену Дизни причу као подстрек на редовно вежбање и “почетни ударац” љубави према фудбалу.

Уз шест поглавља који су на располагању на веб страници, родитељи и старатељи могу бесплатно да приступе тематским активностима Дизнијевог и Пиксаровог хита Невиђени 2, које кроз читање, игру, стварање и причање прича откривају и истражују сваки од главних ликова филма.

Уз покрете и машту, деца ће моћи да имитирају суперзвезде филма, да се растегну као Еластична или да преузму надљудску снагу господина Невиђеног, и све то у забавним активностима у којима може да учествује цела породица док је код куће.

Програм подржава и српски интернационалац и играч Манчестер Јунајтеда, Немања Матић, који има две ћерке и сина.

“Фудбал и Дизни у истој реченици ми увек измаме осмех на лице. Kао дете, кад год не бих био на терену, већину времена сам проводио гледајући Дизнијеве филмове, а и данас то радим са својом децом. Надам се да ће овај пројекат подстаћи девојчице да се укључе у фудбал, и ако то желе, као отац и професионални спортиста дајем своју пуну подршку”, рекао је Немања.

Играјте се код куће уз Playmakers

Свако од шест поглавља за тему има други лик филма Невиђени 2 – Еластичну, господина Невиђеног, Виолету, Муњослава, Џек-Џека и Леденог – и почиње откривањем њихове личности. Деца могу да “оживе” своје моћи уз предмете из домаћинства, као и своју машту, уз низ активности осмишљених да би се радило на њиховом кретању, а и да би се представиле основне фудбалске вештине, уз акценат на забави.

Свако поглавље садржи и активност у смислу задатка, укључујући и бојење слике господина Невиђеног или интервју са Еластичном, уз подстицање чланова породице да онлајн деле фотографије и видео снимке уз хештег #UEFAPlaymakers, тако да деца виде како и други учествују у овом програму.

“Радујемо се проширењу нашег програма Playmakers на серијал “Играј се код куће”, где деца могу да се забаве са својим породицама и буду активна. Током овог периода који је без преседана, желимо да помогнемо у проналажењу сјајних начина да деци буде забавно, а и да буду мотивисана за игру и фудбал. Надамо се да ће породице широм Европе уживати у маштању кроз магичне Дизнијеве приче, које ће бар на кратко сваком омогућити бег у неки други свет, а све то док су безбедни код куће”, рекла је Надин Kеслер, директор женског фудбала у УЕФА.

“Оживљене кроз магичне Дизнијеве приче, активности су осмишљене да деца буду активна и физички и ментално, уз подстрек на маштовиту игру и креативност.”

Први паневропски програм УЕФА базичног фудбала за девојчице

Програм Playmakers је инспирисан научним истраживањем које је показало да приче имају позитивну улогу у подршци девојчицама да се укључе у спорт. То је први корак ка достизању једног од главних циљева пројекта “Време за акцију”, Стратегије УЕФА за женски фудбал – да се до 2024. године удвостручи број девојчица и жена које учествују у фудбалу.

Имајући за циљ девојчице у узрасту од 5 до 8 година, седам савеза чланова УЕФА – Србија, Шкотска, Норвешка, Белгија, Пољска, Аустрија и Румунија – представиће током ове године програм Playmakers у школама, клубовима и локалним заједницама. Очекује се да више савеза уведе овај програм током 2021.

Иницијатива је и резултат партнерства у размени знања са Фудбалским савезом Енглеске који, заједно са Дизнијем, тренутно води програм Звезде у успону.

Више информација о покретању програма и сарадњи са Дизнијем налази се овде.

Родитељи и старатељи који су заинтересовани да сазнају више о програму Играјте се код куће уз Playmakers могу да посете веб страницу www.uefa.com/playmakers.

View this post on Instagram

Репрезентативац Србије и ас Манчестер Јунајтеда, Немања Матић, забавио се сa својом ћеркицом уз активацију #UEFA и #Disney „Играјте се код куће уз Playmakers”. ???? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Позивамо и вас да се са својом децом прикључите активацији, и у свом дому оживите карактере филма „Невиђени 2”, подстакнете машту своје деце и пружите им адекватну физичку активност. ??‍?‍?‍?⚽️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ? У опису профила пронађите линк ка активацији. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #UEFAPlaymakers #FSS #OstaniKodKuće #StayHome

A post shared by FA of Serbia | #OstaniKodKuće (@fudbalskisavezsrbije) on