Вести

ОСТАВКА ДЕЈАНА БРАНКОВИЋА | НОВИ СЕЛЕКТОР U19 РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ АЛЕКСАНДАР ЈОВИЋ

25.02.2022.

Дејан Бранковић је поднео оставку на место селектора омладинске репрезентације (U19) коју је Фудбалски савез Србије прихватио. Како је навео у образложењу, разлози су личне природе. Бранковић се захвалио на досадашњој сарадњи и подршци. Додао је да му је била част и задовољство да буде део система ФСС. На крају је пожелео много среће и успеха свим репрезентативним селекцијама као и А тиму на предстојећем Светском првенству. Фудбалски савез Србије се такође захвалио Бранковићу на свему што је урадио и пожелео му све најбоље у наставку каријере.

Бранковића ће заменити Александар Јовић са којим ће уговор бити потписан до јуна 2023. године. Јовић је рођен 13. априла 1972. у Београду. Током играчке каријере био је у омладницима Црвене звезде, затим и у сениорској екипи Чукаричког. У иностранству је играо за Ханзу из Ростока, Карл Цајс Јену и Ференцварош. Био је члан кадетске и омладинске националне селекције уз један наступ за А тим када је селектор био Слободан Сантрач.

Тренерским послом је почео да се бави 2005. године. Радио је са млађим категоријама у Црвеној звезди, Чукаричком, такође је имао ангажмане у Словенији, Грчкој, Анголи као и у академији Краснодара. Последњих шест месеци провео је у Вождовцу као координатор млађих селекција. Поседује профи лиценцу.

“После одлуке Бранковића морали смо брзо да реагујемо и пронашли смо решење у Јовићу. Желели смо човека чија је филозофија игре и размишљање у складу са оним што хоћемо да постигнемо у раду са млађим категоријама Фудбалског савеза Србије. Дебитоваће ускоро, у марту у пријатељском мечу против Хрватске. После тога га очекују квалификације за Европско првенство у Елит рунди где ће имати тежак посао, али и нашу апсолутну подршку да у кратком временском оквиру покуша да оствари што бољи резутат”, истакао је Никола Лазетић, директор млађих селекција ФС Србије.

“Прво бих желео да се захвалим Фудбалском савезу Србије на поверењу. За мене је ово велика част, као и обавеза. Нема много времена за упознавање са екипом, али добро је да ћемо пре такмичења у квалификацијама имати бар ту једну пријатељску утакмицу против Хрватске. Уз свој стручни штаб трудићу се да што пре и боље упознам момке и да заједно извучемо максимум из предстојећих утакмица. Имам идеју, верујем у себе и своје сараднике и надам се да ћемо успети да остваримо одговарајуће резултате у наредном периоду”, рекао је Јовић.

У Елит рунди квалификација Србија је у групи 6 са Холандијом (домаћин турнира), Норвешком и Украјином. Утакмице се играју од 23. до 29. марта. Пријатељски меч против Хрватске биће 9. марта у СЦ ФСС у Старој Пазови.