А селекција

ОРЛОВИ У РАЗГРАДУ | СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ И КАПИТЕН ДУШАН ТАДИЋ ПРЕД МЕЧ СА БУГАРСКОМ, ТРЕНИНГ (ВИДЕО)

19.06.2023.

Репрезентација Србије игра у уторак, 20. јуна трећи меч у квалификацијама за Првенство Европе у Немачкој 2024. Ривал је Бугарска у Разграду, а дан пре меча, непосредно пред последњи тренинг, конференцију за медије одржали су селектор Драган Стојковић и капитен Душан Тадић.

У каквом расположењу Србија очекује дуел са Бугарском? Да ли има неких кадровских проблема или недоумица?

-У добром смо расположењу дошли. Видимо леп терен, леп стадион. Сви играчи су спремни и на располагању – рекао је селектор Драган Стојковић.- Да ли имам недоумица? Немам. Играће тим за који сматрам да може добро да одигра.

Како се осећа Душан Тадић, јунски је термин, колико је важна утакмица, има ли свежине на крају сезоне?

-Јунски термин је мало специфичан за све, али мислим да смо сви велики професионалци, свесни смо значаја ове утакмице. Играмо за своју земљу, добро смо радили, обазриви смо, спремили смо се добро физички и ментално, довољно да дамо максимум – не оставља дилему Душан Тадић.

Домаће новинаре је занимало мишљење селектора Стојковића о бугарској селекцији?

-Имам респект, нема подцењивања, морамо бити обазриви и са пуним респектом према Бугарској. Тако ћемо се и понашати – јасан је селектор.- Бугарски тим има неколико одличних играча, веома добри. Онај ко их подцени, имаће великих проблема.

Има ли проблема због временске разлике од плус један?

-Није то проблем, горе, доле, не. Нема ту проблема.

Сусрет са селектором Младеном Крстајићем?

-Младен Крстајић је мој велики пријатељ, а бугарски тим и он сам имају проблема јер нису добро стартовали и учиниће све да дођу до бодова. Бићемо опрезни, фокусирани смо на нас. Сутра ћемо бити спортски непријатељи, али наравно, остаћемо и даље велики пријатељи.

Где је предност Србије?

-Пре него су кренуле квалификације, рекли смо да ће свака утакмица за нас бити финале. Сутра је треће финале, решили смо два финала против Литваније и Црне Горе, желимо да наставимо у том ритму. Покушаћемо да наметнемо наш стил игре, да будемо доминантни и да нам то донесе предност. Дошли смо у Разград да одиграмо добру утакмицу и да победимо. Али неће бити лако у сваком случају – истакао је селектор Стојковић.

Крстајић стално мења систем и играче, констатација и питање бугарских новинара?

-Мој задатак и приоритет је да репрезентацију Србије спремим на најбољи начин и веома сам сконцентрисан на мој део посла. А шта ради други тремер, то није мој део посла, али наравно да знамо добро његов рад, тим и детаље око игре, јер то је мој посао. Имамо довољно информација, све смо анализирали – рекао је селектор.

Домаће новинаре занимало је одакле црпи инспирацију капитен Тадић, с обзиром да је ривал из суседства?

-Сваки сусрет са комшијама је мотив више, али највећи стимуланс је носити овај свети дрес и свети грб. Није важно ко је на другој страни, када чујеш химну, носиш дрес са грбом, не треба ти ништа више, никаква додатна мотивација – јасан је Душан Тадић.

На крају питање за селектора, ко ће почети меч Јовељић или Јовановић?

-У одсуству наших најбољих нападача, Митровића, Влаховића и Јовића, морамо да пронађемо решење. И то ћемо да урадимо. Споменули сте Јовељића и Јовановића. Да,  један од њих ће почети утакмицу . А можда ће и обојица – закључио је селектор Драган Стојковић.