А селекција

ОРЛОВИ У ПОРТУГАЛУ | ОНО ШТО ЈЕ ПОСТАЛА ПРАКСА ОД КАКО ЈЕ ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПРЕУЗЕО УЛОГУ СЕЛЕКТОРА "А" ТИМА, НАСТАВИЛО СЕ (ВИДЕО)

13.11.2021.

Оно што је постала пракса од како је Драган Стојковић преузео улогу селектора А тима, наставило се. Стручни штаб и играчи искористили су време пре последњег тренинга и конференције за медије да прошетају  током свог боравка у Португалу, а услови у којима чекају меч са домаћином су заиста на високом нивоу.

Кашкаиш и Ешторил, атрактивне локација на северу Лисабона, постале су космополитски и туристички центар Португалије од тренутка када је Краљ Луис Први крајем 19. века изабрао ова места за своју летњу резиденцију. Ако се узме у обзир умерена клима и податак да у просеку 260 дана годишње протекне без икакве временске непогоде, јасно је зашто се и португалска аристократија одлучила да прати пример краљевске породице и да на обали Атлантског океана граде виле и палате.
Водичи топло препоручују да се посети Кашкаиш баш из разлога да би се осетила атмосфера и доживеле чари тога времена. Путујући аутомобилом или возом, приобалним путем и пругом који иду паралелно са реком Таго, заиста стичете утисак да сте у неком филму са фантастичном сценографијом.

У једном тренутку пролазите поред прелепих плажа Ешторила, а већ у другом поред зидина и тврђава које су на неки начин одбрамбени штит Лисабона. Када се приближите Кашкаишу, застане вам дах пред призором „Форте до „ беле зидане куле са црвеним фењером и балконом унутар кружног утврђења, која се налази између две чувене парохије, Санто Амаро са једне и Трафарије са друге стране.