А селекција

ОРЛОВИ У ДАНСКОЈ | СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ И КАПИТЕН ДУШАН ТАДИЋ, ТРЕНИНГ (ВИДЕО)

28.03.2022.

На званичној конференцији за медије уочи пријатељске утакмице против Данске, селектор Србије Драган Стојковић зрачио је оптимизмом:

”Дошли смо у Копенхаген са циљем да победимо и да наставимо успешан низ из квалификација. Још ми је важније како ћемо то да учинимо. Не одустајемо од нашег стила игре, видећете офанзивну Србију  у дуелу против најпријатнијег изненађења последњег Европског првенства. Данце изузетно респектујемо као једну од најквалитетнијих репрезентација на континенту, нису случајно међу првима обезбедили пласман на Мундијал у Катару. Ипак, највише респектујемо себе, свесни смо својих квалитета и очекујем једну изванредну утакмицу на овом прелепом стадиону. Сигуран сам да су и Данци свесни против кога играју у уторак”.

 О квалитетима данског тима, говорио је и капитен наше репрезентације Душан Тадић: ”Играли су феноменално у квалификацијама и у фуриозном стилу изборили пласман на Светско првенство. То довољно говори о њиховој екипи. Имао сам срећу да играм заједно са Хојбергом, Кристенсеном и Долбергом, сви су они одлични фудбалери. Много ми је драго што се Ериксен вратио фудбалу и што ће у уторак истрчати на терен. Биће то права провера и за једне и за друге уочи изазова који нас очекују крајем године у Катару”.

 Селектора Стојковића не занима превише рекорд од девет мечева у низу без пораза, који би могао да буде постављен у случају позитивног исхода меча у Копенхагену:

”Знате да ми резултат у пријатељским утакмицама није толико битан. Трудићемо се да одиграмо квалитетан меч и да још једном покажемо квалитет који нас је красио на путу ка Светском првенству. Успели смо за годину дана заједничког рада да створимо хомогену целину. Сви размишљамо на исти начин, не смемо да се задовољимо постигнутим јер има много простора да даље напредујемо и да се доказујемо. Пред српским фудбалом је један диван период у коме очекујемо нове подвиге и нове радости. Такође ме радује повратак Кристијана Ериксена. То је феноменална ствар за њега лично, његову породицу, дански фудбал и данске навијаче. Реч је о фантастичном фудбалеру и много ми је драго што ће играти против наше репрезентације”.

 О атмосфери у репрезентацији говорио је и Душан Тадић: ”Имамо сјајну генерацију фудбалера. Функционишемо феноменално, што је велика заслуга Мистера Стојковића. Он нас је окупио, видела се одмах слога и заједништво, свако је добио улогу која му припада и у којој може највише да пружи. Треба само да наставимо онако како смо радили у квалификацијама и неће бити проблема”.