А селекција

ОРЛОВИ У ДАБЛИНУ | КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ СЕЛЕКТОРА ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА

06.09.2021.

Као што се очекивало, прво питање селектору Драгану Стојковићу на званичној конференцији за медије у Даблину односило се на тренутно здравствено стање Александра Митровића.
”Још увек не знамо да ли ће играти сутра. Имамо још један дан, сачекаћемо и донети одлуку. Ако се буде добро осећао и ако се доктор буде сложио, конкурисаће за тим. Али имајући у виду природу његове повреде, врло је неизвесно хоће ли играти”.
Новинар из Ирске се надовезао са питањем зашто Митровић у последње време пружа тако добре партије у дресу националног тима:
”Зато што сам ја добар. Коначно је нашао доброг тренера” – нашалио се Стојковић, па наставио –  ”Дефинитивно се ради о великом професионалцу, увек је веома концентрисан на свој посао, ради за тим и то је његов најважнији квалитет. Наравно, сналази се феноменално у противничком шеснаестерцу, његова посвећеност фудбалу је апсолутно чудесна”.
Митровић је са осталим играчима одрадио званични тренинг на стадиону Авива, за разлику од Матије Настасића који има проблем са повредом и није тренирао.
Селектор Србије је рекао да гостовање у Даблину није лако ни за једну репрезентацију, али је његов тим у сваком случају дошао по нова три бода.
”Желимо да победимо, али је за мене још важнији начин на који ћемо то да учинимо. Дакле, стил игре. Приоритет је да играмо леп фудбал, да наставимо са нападачком игром као на претходним утакмицама. Знамо да ће бити веома тешка утакмица, али даћемо све од себе да освојимо нова три бода и да направимо још један корак ка Светском првенству. Познат ми је менталитет Републике Ирске, то је екипа која никада не одустаје од свог циља. Веома су концентрисани, озбиљни, респектују тактичке замисли свог селектора. Спроводе до танчина све оно што припреме пре утакмице и могу да направе много проблема. Сада желе да докажу да заслужују више бодова него што их имају у досадашњем току квалификација. Али суштина је да ми сутра будемо на нашем нивоу и неће бити бојазни за коначан резултат”.
Селектора Србије радује чињеница да репрезентативци Србије без проблема прихватају његову фудбалску филозофију.
”Нисмо пуно славили после Луксембурга. Одмах смо се окренули и фокусирали на наредног противника. Ако хоћемо да наставимо наш сан о Катару 2022, морамо да победимо у Даблину”.
Једно питање ирских новинара се односило и на квалитете Душана Тадића.
”Он је веома квалитетан играч. Зато сам га и одредио за капитена. Реч је о лидеру Ајакса и веома битном играчу за нашу репрезентацију, Ја сам тренер који воли технички фудбал, а о Душановој техници не треба трошити речи. Надам се да ће наставити са оваквом игром и да ће и даље доприносити победама Србије”.