A selekcija

ORLOVI NA OKUPU | PROTIV PARAGVAJA I LITVANIJE ZA UTISAK I REZULTAT (VIDEO)

07.10.2019.

Najbolja reprezentacija Srbije okupila se u Sportskom centru FSS pred oktobarske duele, prijateljski meč sa Paragvajem u Kruševcu i kvalifikacioni susret protiv Litvanije u Viljnusu. Pred novinarima su bili selektor Ljubiša Tumbaković i kapiten Aleksandar Kolarov…

Selektor o kvalifikacijama…

-Matematički još postojimo. Realno, imamo minimalne šanse. Trudićemo se da postignemo što bolji rezultat, a u isto vreme ostavimo što bolji utisak. Do baraža želimo da napravimo dodatnu selekciju igrača, ali i rezultat. Kada igram, hoću da pobedim, napravim dobar rezultat- rekao je Ljubiša Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Sledi prijateljska utakmica sa Paragvajem, a potom i kvalifikaciona protiv Litvanije.

-Pravimo atmosferu koja treba da bude deo krajnjeg uspeha, odnosno ostvarivanja cilja. Trudićemo se da unapredimo neke stvari, podignemo na viši nivo i približemo se igračima i oni nama. Sedam dana je bilo veoma malo da bismo se bolje upoznali. Sada ulazimo u drugi projekat.

Baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo kroz plej-of Lige nacija je krajem marta…

-Imamo prostor da u oktobarskom i novembarskom okupljanju probamo neke igrače, vidimo koliko mogu da nam pomognu. Sticaj okolnosti iz utakmica koje smo igrali u septembru, pomogao nam je da dođemo u ovakvu situaciju, da se ovako ponašamo. Kada kažeš pola godine, pomisliš da je sasvim dovoljno vremena, a kada uđeš u realnost kažeš da je malo. Ima vremena i prostora rekao je Ljubiša Tumbaković.

Kapiten Aleksandar Kolarov vidi Srbiju na Prvenstvu Evrope…

-Nismo još matematički mrtvi u kvalifikacijama, ali će biti jako teško. Tu je i baraž, na papiru smo bolji od Norveške, ali nezahvalno je govoriti jer je daleko, ima još dosta vremena do tada. Mislim da zaslužujemo i nadam se da ćemo otići na Evropsko prvenstvo – rekao je Aleksandar Kolarov.

Srbija ima skromne šanse da kroz kvalifikacije prođe na Evropsko prvenstvo, ali u martu sledi plej-of Lige nacija, gde trijumf donosi plasman.
-Ko se razume u materiju može da vidi da smo imali grešaka protiv Portugala, ali i da smo, po mom mišljenju, dosta zadataka izvršili i moglo je da ide drugim tokom da nismo primili gol u poslednjih par minuta prvog poluvremena. Osetili smo da imamo kvalitet i da možemo da pružimo ono što se od nas očekuje.

On je dodao da ne zna prave razloge za neuspehe nacionalnog tima u prehodnih nekoliko kvalifikacija za kontinentalne šampionate.

-Naročito u evropskim kvalifikacijama smo posle dve-tri utakmice ispadali iz realnih šansi za plasman. Da znam prave razloge, ne znam, to je za dublju analizu. Godinama sam tu i garantujem da htenje i zalaganje nisu falili. Fudbalski su razlozi, nismo bili na potrebnom nivou u nekim utakmicama, na terenu nismo bili na nivou, to je jedino merilo – rekao je Aleksandar Kolarov.