У 21

Орлићи желе у Јеревану и пети тријумф: Победом спустити завесу на 2017. годину

12.11.2017.

Након велике победе у Бечу, над селекцијом Аустрије (3:1), млада фудбалска репрезентација (У21) је у суботу рано ујутру допутовала у Јереван, где је сутра (уторак, 12 часова по средњеевропском времену, 15 по локалном) чека меч петог кола квалификација за Првенство Европе (Италија 2019.) против домаће Јерменије.
Аклиматизација и одмор после нешто дужег пута и промене временске зоне, иду брже и лакше, јер наш тим, након максималног учинка у прва четири кола пуца од самопоуздања и жеље да се фасцинантан низ настави и у јерменској престоници, те тако на најбољи могући начин спусти завеса на ову такмичарску годину.
Јерменија је успела да направи изненађење и откине бод у Москви (1:1), али је на последња два меча, оба пута пред својим навијачима, поражена од Аустрије (0:5) и Русије (1:2).

Селектор Горан Ђоровић на располагању има све играче које је повео на ову турнеју, осим стрелца трећег гола у Бечу, младог Луке Илића, који је морао да се врати у Београд. Асистент код тог трећег гола у аустријскоj престоници, Лука Аџић, каже да је поносан на супер-талентованог имењака.
-Драго ми је што сам асистирао баш Луки, јер је дебитовао, а и саиграчи смо из Звезде. Одлично се познајемо и сами сте видели како је без много размишљања знао где ћу му послати лопту код трећег гола. Наравно, индивидуални учинак је у другом плану, јер смо ми пре свега јаки као колектив. Морамо бити мирне главе у Јеревану, пребродили смо тешке противнике, пред нама је ипак нешто лакша препрека, међутим, свако опуштање или потцењивање противника, може скупо да нас кошта. Победа би нам дала мир у другој половини квалификација, јер би све још чврће држали у својим рукама.

Општи утисак након победе у Аустрији, јесте да је играч утакмице био Саша Лукић, фудбалер Торина, тренутно на позајмици у Левантеу, момак који бележи значајан помак у својој игри и гарантује да А тим у будућности неће имати проблеме у везном реду.
-Задовољан сам својом игром, а поготову чињеницом да смо однели бодове са тешког гостовања. Неколико играча је прекомандовано у А тим, што је само доказ квалитета ове селекције. Желимо да наставимо низ и у Јеревану и на тај начин себи олакшамо посао у наставку. Знамо одакле нам прети опасност, стручни штаб нас је добро спремио. Нема говора о неком потцењивању противника али свесни смо својих квалитата и нема разлога да не покушамо да победимо Јеременију.

Члан златне генерације са Новог Зеланда, Милан Гајић, каже да ни најмање није изненађен одличним резултатима ове селекције, јер након трофеја у блиској прошлости, орлићи носе шампионски пелцер.
-Не знам да ли су навијачи и јавност очекивали четири победе на старту, али ја рецимо јесам, због квалитета и педигреа ових момака, који су научили да побеђују. Народ много очекује од нас, поставили смо високе стандарде и пробаћемо да победимо на сваком мечу, иако знамо да неће бити лако, као што није било лако ни у Бечу. Анализирали смо утакмицу Јерменије са Русијом, они на домаћем терену желе да играју и да се надигравају, што нам свакако одговара – рекао је Милан Гајић.