Вести

ОПРОШТАЈ ОД ЛЕГЕНДАРНОГ ШТРАУСА С ГРБАВИЦЕ (ВИДЕО)

14.05.2022.

У Народном позоришту у Сарајеву у суботу пре подне одржана је Комеморација поводом смрти легендарног фудбалског стручњака Ивице Осима. Поред чланова породице, представника ФК Жељезничар и Фудбалског-Ногометног савеза Босне и Херцеговине, опроштају од легендарног Штрауса с Грбавице присуствовала су и бројна позната фудбалска имена из целог региона, Европе и света. Делегацију Фудбалског савеза Србије чинили су заменик председника Ненад Бјековић и селектор А тима Драган Стојковић.

”Неко је једном рекао: Све ће проћи, осим добра које си учинио.

Ивице, пријатељу мој, тебе познавати, са тобом сарађивати и дружити се, била је велика привилегија.

Обишао си свет и где год да си радио, оставио си огроман траг, својом харизмом, знањем и енергијом.

Вештином да ствараш, чинио си ствари које ће остати записане за сва времена.

Хвала Сарајеву што те створило. Хвала Босни и Херцеговини што те имала.

Хвала оној фудбалској Југославији која је свету подарила многе велике уметнике, виртуозе и стручњаке. Својим делима и резултатима, и ти си ушао у ред бесмртника. Знаш и сам да легенде не умиру никад.

На терену и ван њега чинио си чуда, свима нама који живимо за фудбал донео си много радости. Најпре као фудбалер и репрезентативац, а касније и као најуспешнији селектор у историји југословенског фудбала.

Имао сам ту ретку част да ти будем сарадник у стручном штабу државног тима, а касније и директор који те је довео у твој и наш Партизан.

Да није било тебе, не би било ни Спортског центра Телеоптик. Не би било ни плејаде момака који су ту стасали и постали врхунски фудбалски асови.

Као што то раде сви велики визионари, живео се испред свог времена. Размишљао си унапред и својим идејама оплеменио нашу фудбалску стварност.

Знао сам и тада и сада да си ти ванвременска појава, особа која људе око себе чини бољим, неко ко спаја, а не раздваја, ЧОВЕК КОГА СУ СВИ ПОШТОВАЛИ.

Драги Ивице, нека ти је вечна слава и ХВАЛА!” – рекао је Ненад Бјековић коме је припала част да буде један од говорника на комеморативном скупу у сарајевском Народном позоришту.

 

Поред челних људи Града Сарајева и Фудбалског клуба Жељезничар, емотивним говором од Ивице Осима опростили су се и Звонимир Бобан, који је пренео поруке саучешћа Арсена Венгера и председника УЕФА Александера Чеферина, затим Фарук Хаџибегић, Енвер Хаџиабдић, Мехмед Баждаревић, као и технички директор Фудбалске репрезентације Јапана Јасухари Соримачи и амбасадор Јапана у БиХ Ито Макото.

Међу присутнима били су и Срећко Катанец, Саво Милошевић, Сафет Сушић, Душан Бајевић, Блаж Слишковић, Иван Ћурковић, Томислав Ивковић, Харис Џиновић и многи други.