Омладинке ремијем против Финске -1:1(1:0) потврдиле пласман у елит рунду квалификација за ЕП

18.09.2017.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Алегра Пољак 21, 1:1 Ојанен 89. Стадион: Ерикила Арена у Тамали. Гледалаца: око 500.
СРБИЈА:Цетиња, Вучковић, Мостарац, Миладиновић, Фрајтовић, Кардовић (од 90+3 Ћирић), Пољак, Филиповић (од 90.Кричак), Буркерт (od 85.Плавшић), Ивановић.
ФИНСКА: Лаиханен, Хаиконен, Пикујамса, Петоиканен, Рантала, Микола, Спетс (од 46. Лапалаинен), Ласас (од 71. Тенканен), Тулки, Туминен, Ојанен.
Још једно добро издање наше женске омладинске репрезентације у Финској и после две победе протов Израела (3:0) и Босне и Херцеговине (3:0) сада су Бјеговићеве девојке играле нерешено против веома добре селекције домаћина.


Сусрет који није имао већег резултатског значаја, јер су обе репрезентације пре овог дуела избориле пласман у наредну рунду квалификација за одлазак на Европско првенство. Србија је боље ушла у меч и преко расположене Алегре Пољак дошла у заслужено вођство. Чинило се да ће наша селекција завршити турнир супериорно, без примљеног гола, али у смирај меча Финкиње су ипак дошле до изједначујућег гола.
После свега Никослав Бјеговић, координатор за женски фудбал ФСС, који је за ову прилику био главни и одговорни на нашој клупи, може бити задовољан и игром и резултатима оствареним у Финској. Сада нам предстоји други криг квалификација, тежи ривали, али по свему приказаном, ова генерација наших девојака може да се нада пласману на Европско првенство што би свакако био огроман успех за наш женски фудбал.